Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Tuka večeras otvara sezonu nastupom na mitingu u Torunu: Očekujem dobru trku

[ad_1]

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka večeras će otvoriti novu atletsku sezonu nastupom na Svjetskom dvoranskom atletskom mitingu “Copernics Cup” u poljskom Torunu.

Tuka je u izjavi za medije izjavio da je sretan što se vraća na staze s najboljim osamstometrašima svijeta, te naglašava da mu je neobično što sezona počinje u februaru.

“Sezonu u dvoranama obično otvaramo krajem decembra, početkom januara. Iskoristio sam protekli period da se dobro pripremim, kompletiram treninge i ispunim ono što je trener tražio od mene”, izjavio je atletičar.

Ističe da je njegovo tijelo dobro reagovalo na treninge zbog čega je donio odluku da nastupi na dvoranskim takmičenjima.

“Očekujem dobru trku s dobrim vremenom iako će to biti moj prvi nastup. Poznato je da meni trebaju dvije do tri trke da proradim, ali osjećam se zaista veoma dobro i mislim da će već sutra moj rezultat biti dobar”, kazao je Tuka.

U Torunu se nalaze najbolji osamstometraši svijeta, zbog čega bh. Atletičar očekuje veoma brzu trku i dobro vrijeme. Trka na 800 metara na rasporedu je u 19.35 sati.

Nakon Toruna, Tuku očekuje nastup na mitingu u Madridu 2. marta. Tuka dodaje da će uvodne dvije trke za njega biti generalna proba za sve ono što slijedi u nastavku sezone.

SCsport.ba