Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

U reprezentaciji BiH optimizam pred utakmicu protiv Litvanije


U četvrtak u sportskoj dvorani Mejdan u Tuzli bit će odigrana košarkaška utakmica između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Litvanije.

Tim povodom danas je održana konferencija za medije na kojoj su govorili kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Miralem Halilović, selektor Vedran Bosnić, direktor košarkaške reprezentacije Vedran Princ i bosanskohercegovački reprezentativac Džanan Musa.

Dobro raspoloženje vlada u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, prema stavovima iznesenim na konferenciji.

– Svih 16 igrača su tu, radimo već nekoliko dana, nažalost imamo malo manje vremena da se pripremimo. Svi smo zdravi i fokusirani da odradimo dobro ova tri dana prije utakmice i da odigramo jednu dobro utakmicu protiv jako dobrog protivnika – izjavio je selektor Bosnić.

On je kazao da je Litvanija veoma kvalitetna reprezentacija, ali da je najvažnije kako će reprezentacija Bosne i Hercegovine igrati, te koliko će biti disciplinovani bh. igrači.

Prednost Litvanaca jeste da pet do šest njihovih igrača dolazi iz istog kluba, te da su veoma dobri šuteri. Selektor je svjestan činjenice da je adrenalin visok, ali da ne smiju “izgoreti u želji za pobjedom”.

– Veliko je interesovanje svih ljudi, traži se karta više i sve prolazi u odličnoj atmosferi. Nadam se da uz još dva dobra dana da ćemo se pripremiti i ući spremni u utakmicu. Litvancima je košarka uz religiju najbitnija stvar jer oni ginu za taj sport – izjavio je kapiten reprezentacije Halilović.

Na okupljanju reprezentacije je i Džanan Musa koji smatra da reprezentacija Bosne i Hercegovine ima dobru kvalitetu, te da je Litvance moguće pobijediti.

– Ja imam ekstra motivaciju kad igram za reprezentaciju jer ona mi je donijela sve ono što sam uradio u karijeri. Mislim da možemo našu reprezentaciju gledati na Svjetskom prventvu – izjavio je Musa.

Zbog velikog interesovanja publike i rekordan rok rasprodatih karata direktor reprezentacije Vedran Princ je kazao da će u toku dana biti poznate informacije, hoće li krizni štab popustiti epidemiološke mjere i dopustiti veći broj publike u dvorani Mejdan.

(FENA)