Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Ugledni Guardian: Edin Džeko pokazuje vječnu klasu!

Edin Džeko pokazuje vječnu klasu dok Inter koristi nedavne lekcije historije kako bi potresao Milan – naslov je britanskog Guardiana.

Prema podacima “Gazzette dello Sport”, ovo je bio prvi gol koji je Milan primio iz kornera nakon 104 pokušaja. Davide Kalabrija (Calabria) je bio zadužen za Džeku, koji se odlično snašao i postigao lijep gol.

– Možete stadion pretvoriti u pakao na jednu večer, ali ostaviti Edina Džeku da ga čuva bek u kaznenom prostoru recept je za vječno žaljenje – navodi “The Guardian”, opisujući i spektakularnu atmosferu na San Siru.

Britanski list je istakao kako Inter ima prednost u pretvaranjima prilika za gol, jer je Simone Inzagi (Inzaghi) na raspolaganju, osim Džeke, imao i Lautara Martineza i Romelua Lukakua.

– Dok je za to vrijeme Leaova povreda ostavila Piolija bez opcija u napadu.

Ovoga puta razliku je napravio Džeko. Bosanac ima mnogo iskustva u odlučivanju velikih utakmica nakon što je osvojio prvu ligašku titulu s Volfsburgom 2009. godine, a nakon toga još dvije u Engleskoj s Mančester sitijem.

U njegovoj registraciji stoji da ima 37 godina, ali ga je jedan novinar u srijedu navečer zamolio da potvrdi svoje godine, boreći se da tu brojku uskladi s njegovom trajno spretnom i odlučnom prisutnošću na terenu.

U noći kada su detalji bili važni, Džekine godine nisu – piše u tekstu “The Guardiana”.