Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Ukrajinac gol u Ligi prvaka proslavio porukom na majici, očekuje ga žestoka kazna


Benfica i Ajax su odigrali 2:2 u prvoj međusobnoj utakmici u osmini finala ovogodišnje Lige prvaka.

Gosti su vodili 1:0 i 2:1, ali se Benfica oba puta vratila. Gol za izjednačenje na kraju je zabio ukrajinski napadač Roman Yaremchuk, kojem zbog proslave prijeti UEFA-ina kazna.

Ramos je nakon niza kontri pucao vrlo snažno, Pasveer atraktivno obranio, a Jaremčuk nije imao naročito težak zadatak gurnuti loptu u praznu mrežu u 72. minuti. Portugalski sastav time je potvrdio bolju igru u drugome dijelu. Yaremchuk je gol proslavio na kontroverzan način.

Skinuo je dres svog kluba i pokazao svima majicu koju je nosio ispod njega. Preko cijele prednje strane te majice prikazan je simbol ukrajinske vojske, koji je poljubio.

Yaremchuk je, naravno, odmah u startu dobio žuti karton zbog skidanja dresa, no mogao bi biti i dodatno kažnjen jer UEFA ima pravilo da se na utakmicama u njezinoj organizaciji ne smiju slati političke poruke.

“Htio sam podržati svoju državu. Puno sam razmišljao o ovome i bojim se situacije kakva je sad u Ukrajini. Klub me podržava, razgovarali su sa mnom i htjeli napraviti sve da mi pomognu. Zahvalio sam im, ali zasad je sve u redu“, rekao je Yaremchuk nakon utakmice za CNN.

(24sata.info)