Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Velež ne izlazi iz krize: Bod kući nosi i Tuzla City

[ad_1]

Foto: FK Velež Mostar

Posljednja utakmica 22. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine se igrala u Mostaru između Veleža i Tuzla Cityija, konačni rezultat je bio 1:1.

Sami start utakmice donio nam je gol, strijelac je bio Vito Ćaić koji je nakon jedne akcije ostao sam na praznom golu, te postigao za rano vodstvo svog tima.

Gostujuća ekipa je u 6. minuti pokušala preko Mehanovića, ali nije bilo problema po golmana Hadžikića.

Velež je zaprijetio u 12. minuti, nakon jedne sjajne akcije falio je samo pogodak, ali na kraju Edo Vehabović je izblokiran od strane igrača Tuzla Cityija.

Delimeđac je u 22. minuti sjajno gađao sa ruba kaznenog prostora, Hadžikić je to odbranio, no odbijenu loptu jedan od fudbalera iz Tuzle posprema u mrežu. Sudija je ipak poništio gol zbog nedozvoljene pozicije. Poprilično je to bila sumnjiva situacija.

Šturm je napravio faul u 27. minuti iz kojeg je Mehanović sjajno centrirao, a bivši fudbaler Veleža Pantelić tu loptu pospremio iza leđa čuvara mreže domaćih i donio izjednačenje svom timu.

U 39. minuti Pantelić je istrčao kontru, ali pošto nije imao pomoć saigrača oduzeta mu je lopta koja je kasnije zavšila kod golmana Hadžikića.

Edo Vehabović je u 41. minuti šutirao iz slobodnog udarca, bila je to sjajna prilika za domaću ekipu lopta je otišla malo preko gola.

Dobra šansa u drugom poluvremenu je bila za domaću ekipu, ipak čuvar mreže tima iz Tuzle je bio na visini zadatka.

U 59. minuti sjajna prilika za Pantelića, nakon što se sjajno izborio za šut gađao je malo pored gola.

Pršeš je u 62. minuti pokušao, ipak njegov udarac ide preko gola gostujuće ekipe.

U 70. minuti Adnan Džafić ne koristi odličnu priliku, bio je sam, ali je gađao malo pored gola.

Još jedna prilika za domaću ekipu u 75. minuti pokušali su Šturm i Pršeš, ali ipak ostaje 1:1.

Prilike su se nizale pred golom mladog Eldina Lolića, Džafić se našao u prilici, ali u posljednjim sekundama Karjašević spašava svoju ekipu.

Hrkać je u 88. minuti silovito šutirao sa 25 metara, ipak lopta odlazi preko gola.

Velež je imao veliki broj prilika, ali izostala je realizacija za tim iz Mostara, pa je tako utakmica završena rezultatom sa poluvremena, a to je 1:1.

 

 

(24sata.info / SCsport)