Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Velež ove sezone više od pola utakmica igrao radnim danima

S obzirom da je praksa da se utakmice domaćeg prvenstva igraju ne samo vikendom, već i petkom i ponedjeljkom, zanimljivo je bilo vidjeti koji je to tim najčešće igrao u tim prilično nepopularnim terminima.

Tu prednjači Velež, koji je deset od do sada odigranih 21 utakmicu odigrao radnim danima.Kada se u obzir uzmu i utakmice Kupa, koje se igraju tokom radne sedmice, dolazimo do zaključka da je mostarski klub ove sezone odigrao više od polovine svojih utakmica radnim ranima, što je svakako raritet u Evropi.

Na ovoj zanimljivoj listi, koju je sastavio Korner BiH, dalje slijede Zrinjski, Sarajevo i Tuzla City sa po osam utakmica koje su odigrali radnim danima, potom Široki Brijeg i Željezničar sa po sedam. Zanimljivo je da je Zvijezda 09 odigrala samo jednu utakmicu na radni dan i to onu protiv Zrinjskog (2:1).

Dodajmo i to da će Velež i u ovom kolu svoju utakmicu igrati u ponedjeljak, kada se sastaje sa Tuzla Cityjem.

Termine utakmica WWin lige u velikoj mjeri diktiraju TV prava, odnosno Arena Sport koja odnedavno prenosi sve utakmice po kolu. Zato su utakmice svakog kola domaćeg prvenstva ‘razvučene’ na tri, a nerijetko i na četiri dana,pišu Vijesti