Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Verstappen prvi put za volanom novog bolida u kojem će braniti titulu prvaka svijeta

[ad_1]

Bolid RB18 tima Oracle Red Bull Racing jutros se na zvaničnom predsezonskom testiranju u Barceloni našao na stazi, sa Maxom Verstappenom za upravljačem. No, Nizozemac je vozilo u kojem će braniti šampionsku titulu isprobao prošle sedmice u Silverstoneu.

Verstappen i Sergio Perez su prvo upoznavanje s bolidom za sezonu 2022 imali prošle sedmice na stazi u Silverstoneu. Max je odvezao nekoliko krugova na zvanični dan za snimanje, što je ekipa iskoristila da napravi promotivne snimke i fotografije pred početak sezone narednog mjeseca u Bahreinu.

“Prve utiske o RB18 stekli smo na snimanju prošle sedmice, i automobil izgleda dobro. Pravila su ove godine veoma drugačija, tako da je lijepo odvesti nekoliko prvih krugova i steći osjećaj”, izjavio je Verstappen.

“Još nemam određene ciljeve za ovu sezonu, samo želim izaći na stazu i dati sve od sebe, kao što radim svake godine. Ako auto bude brz, siguran sam da ponovo možemo napraviti jako dobar posao. Radujem se još jednoj zabavnoj godini sa timom i Checom. On je sjajan momak i zaista tjeramo jedan drugog da idemo dalje, što je u konačnici dobro za ekipu”, rekao je komentarišući predstojeću sezonu.

“RB18 izgleda jako lijepo i vrlo je cool, odmah se vidi koliko je rada uloženo u ovaj automobil. Broj sati koje su radnici u fabrici uložili kako bi se RB18 našao na stazi je nevjerovatan”, rekao je Perez o svojim prvim utiscima o novom bolidu.

“Siguran sam u sebe za novu sezonu. Nadam se da ćemo imati dobar paket ove godine, jedva čekam početak trke u Barceloni. Ove sezone želim da maksimalno povećamo učinak kao tim i da pobijedimo, to je glavni cilj za 2022. godinu”, objasnio je Perez, upitan o njegovim nadama u novoj sezoni.

“Mislim da će ključ uspjeha pod novim pravilima biti koliko se brzo timovi mogu razvijati i koliko mogu napredovati tokom sezone. Na novim bolidima se vidi da su ekipe jako različito interpretirale pravila, tako da će biti zanimljivo vidjeti ko će biti najbolji na prvoj trci”, osvrnuo se na nova pravila u Formuli 1.

SCsport.ba