Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

VIDEO: Fair-play potez Cristiana Ronalda začepio usta kritičarima


U toku je utakmica azijske Lige prvaka između Al Nassra i iranskog Persepolisa. Trenutan je rezultat 0:0, a o susretu se već sad naveliko priča zbog plemenite geste Cristiana Ronalda.

Nakon Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. Cristiano je imao vrlo razočaravajuću prvu sezonu s Al Nassrom. Ali, zato je portugalski velikan podigao svoju ekipu na viši nivo.

Al Nassr je tada završio drugi u saudijskoj Pro ligi iza Al Ittihada i rano je ispao na drugim turnirima kao što su Kup Kralja i Saudijski Superkup. Međutim, CR7 u ovu sezonu ulaže mnogo veće planove. Al Nassr se za naslov u nacionalnoj ligi bori s rivalima kao što su Al Hilal i Al Ittihad. Na drugom planu, u azijskoj Ligi prvaka blizu su osmine finala.

Uz sav taj pritisak i svoju nezasitnu ambiciju za stalnim pobjeđivanjem, u prvim minutama utakmice protiv Persepolisa Ronaldo je napravio uistinu respektabilan fair-play potez kada je sugerirao sucu da ne dosudi jedanaesterac.

Jednostavno je pokazao prstom da prekršaja nije bilo. Gestu popularnog Portugalca odmah su pozdravili navijači širom svijeta.

Cristiano Ronaldo je u svojoj profesionalnoj karijeri postigao 867 golova. Prošlog petka poentirao je dvaput protiv Al Okhdooda. Premda su godine ključan uzročnik, portugalska je zvijezda otkrila da je pred njim novi izazov: postići 1000 golova.

 

(24sata.info)