Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Wilander: Novčana kazna za ono što je Zverev uradio je nedovoljna, treba na rehabilitaciju

[ad_1]

Legendarni teniser Mats Wilander osudio je ponašanje Alexandera Zvereva, koji je izbačen s turnira u Akapulku prije desetak dana.

Zverev se sramotno ponašao nakon izgubljenog meča u konkurenciji parova, kada je reketom u nekoliko navrata pokušao udariti sudiju po nogama.

Diskvalifikovan je, oduzet mu je sav prihod koji je ostvario na turniru, kao i bodovi, a novčano je kažnjen sa 40.000 dolara.

Wilander je osudio njegovo ponašanje i rekao da bi trebao na rehabilitaciju.

“Ako igrač slomi reket udarajući sudijsku stolicu, i ako samo nekoliko centimetara fali da udari i sudiju u nogu, onda ne bi trebalo da mu bude dozvoljeno da se vrati na teniski teren dok ne prođe kroz neki vid rehabilitacije, dok ne prođe određeno vrijeme“, rekao je Wilander i dodao:.

“Moramo da ga kaznimo u skladu sa onim što je uradio. Dozvoliti mu da igra tenis sedmicu ili dvije kasnije, to je prerano. Novčana kazna nije dovoljna. Kada se neko ponaša tako, treba ga suspendovati na tri ili na šest mjeseci, ne dozvoliti mu da igra najvažnije turnire, grand slamove, masterse i Davis Cup. Ovako nije baš fer prema ostalim igračima”.

Šveđanin smatra da bi rješenje moglo da bude formiranje posebnog profesionalnog tijela, koje bi se bavilo ovim pitanjima.

To bi bila kombinacija ATP, ITF, WTA, Olimpijskog komiteta. Da se odluči da se igračima sa takvim ponašanjem ne dozvoli da igraju dok ne prođu kroz neku vrstu rehabilitacije. To nije dobro za tenis. Za njega je sigurno dobro što odmah može da igra”, zaključio je Wilander.

Zverev će ponovo na teren 4. i 5. marta, kada Njemačka igra protiv Brazila kvalifikacije za finalni turnir Davis Cupa.

SCsport.ba