Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Ždrale osvojio srebro za BiH, Poljska najuspješniji tim na Evropa judo kupu za juniore

[ad_1]

Evropa judo kup za juniore “Sarajevo 2023”, u organizaciji Judo saveza Bosne i Hercegovine, završen je danas.

U finalu kategorije do 81 kilograma bosanskohercegovački reprezentativac Lazar Ždrale poražen je od Kanađanina Jumbera Meladzea, dok su bronzane medalje osvojili Jason Okoye (Francuska) i Dušan Grahovac (Srbija).

Nacionalni tim naše zemlje tako je dvodnevno takmičenje za juniore i juniorke okončao s dvije srebrene i tri bronzane medalje.

Najuspješnija selekcija bila je Poljska, koja je danas osvojila još dvije zlatne medalje, te u konačnici takmičenje završila s pet zlatnih, jednim srebrenim i tri bronzana odličja.

Najsjajnije medalje za Poljake danas su osvojili Grzegorz Teresinski u kategoriji +100 kilograma i Kinga Chmielewska u konkurenciji džudistkinja od 57 kilograma.

Dva zlata drugog dana takmičenje osvojili su i rumunski takmičari. Kategorijom do 90 kilograma izdominirao je Rares Arsenie, dok je pobjeda u finalu kategorije do 48 kilograma, u duelu dvije zemljakinje, pripala Giorgiji Hagiani.

“Očekivali smo da će konkurencija na takmičenju biti žestoka. Ipak, presretni smo zbog dobrih rezultata koje smo ostvarili u Sarajevu”, rekao je Rares Arsenie, reprezentativac Rumunije i pobjednik u kategoriji do 90 kilograma.

Zahvaljujući pobjedi Nikoline Nišavić u konkurenciji džudistkinja do 52 kilograma Srbija je Evropa judo kup za juniore završila s dvije zlatne medalje i kao treća najuspješnija selekcija na turniru.

“Protivnice su bile dobro pripremljene i jako motivisane što je razlog više zbog kojeg se radujem zlatnoj medalji”, kazala je Nišavić, nakon ceremonije dodjele medalja.

Judo savez Bosne i Hercegovine još jednom je u potpunosti opravdao priznanje za najboljeg tehničkog organizatora u 2022. godini dobio od Evropske judo unije.

U naredna tri dana Sarajevo će biti domaći EJU trening kampa, a već 20. i 21. maja Istočno Sarajevo će ugostiti Evropa kup za seniore.

The post Ždrale osvojio srebro za BiH, Poljska najuspješniji tim na Evropa judo kupu za juniore appeared first on SPORT CENTAR.

SCsport.ba