Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Zećira Mušović probala ćevape i pitu pa poslala poruku na bosanskom jeziku: Zemlji koja me…

Švedska je na kraju pobijedila 5:0, a ona je cijelu utakmicu provela na klupi za rezervne nogometašice, no bez obzira na sve, iz naše domovine nosi lijepe uspomene što je potvrdila objavom na Instagramu.

Sve vrijeme je pričala na švedskom dok je na našem jeziku izgovorila samo jedan dio objave u kojem je željela istaknuti da je Bosna i Hercegovina oblikovala njenu ličnost.

“Mojoj Bosni i Hercegovini, zemlji i kulturi koja je temelj onoga što sam ja sada. Konstantna borba za ono što ja želim, a što zahtijeva naporan rad da se održi na vrhu. Moja porodica je napustila sigurno okruženje i sve što su gradili da bi došli u Švedsku i izgradili nešto novo”, napisala je Mušovićeva na Instagramu i dodala:

“Nakon toga sam ja rođena i imala sam privilegiju da budem odgajana u dvije različite kulture, švedskom koja je za mene zemlja mojih snova zajedno sa bosanskom. Zemlji koja me oblikovala, tu su moji korijeni”.

Zećira je za vrijeme boravka u Bosni i Hercegovini između ostalog probala i ćevape, bosansku kafu kao i baklavu čime se također pohvalila na društvenim mrežama.

Otkrila je također i da je ponijela burek iz Bosne i Hercegovine kojeg je pojela u avionu u povratku ka Švedskoj.