Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Zrinjski i Velež potpuno rastrećeni dočekuju gradski derbi

-Očekujem dobru posjetu i da se dobro predstavimo. Na dva zadnja derbija se ispostavilo da se svi boje greške, što nadam se sutra neće biti slučaj. Nadam se da ćemo navijače obradovati novim bodovima.

Što se tiče izostanaka, Hadžić, Bojo i Juranović su aut, Tičinović je na pola i vidjet ćemo na posljednjem treningu da li će biti spreman, rekao je trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

U Veležu se raduju derbiju prije svega što će to biti dobar test pred finale Kupa BiH, kao i iz razloga što će ovog puta Pod Bijelim brijegom biti i navijači Rođenih.
– Za nas dobra provjera i vidjet ćemo i sutra šta možemo očekivati u finalu Kupa Bosne i Hercegovine. Ako odigramo dobro, onda smo sigurno spremni za finale.

Haskić nažalost neće biti u kadru, Radovac ima blago istegnuće zadnje lože, dok su ostali svi spremni i željno čekaju da utakmica počne. Drago mi je da će sutra Pod Bijelim brijegom biti i naši navijači. To će biti dodatna draž za derbi, rekao je trener Rođenih Feđa Dudić.

Kapiteni Nemanja Bilbija i Denis Zvonić iza sebe imaju mnogo gradskih derbija. Očekivanja su svaki put velika.

– Moramo biti na visokom nivou, napredovati i biti što bolji. Mislim da će biti dobra utakmica, te da ćemo i mi i Velež ići na pobjedu, najavio je Bilbija.
– Jedva čekamo derbi. Svi smo motivisani i vjerujem da ćemo dati maksimum. Želimo podići samopouzdanje pred finale Kupa BiH, koje jedva čekamo, rekao je.