Connect with us

Upište pojam za pretragu

Svijet

Crna gora povukla konkretne poteze: Sankcije Rusiji, pomoć Ukrajini

[ad_1]

Pridružujući se u potpunosti restriktivnim mjerama, privrednim i individualnim sankcijama Crna Gora je nastavila politiku stopostotne usuglašenosti s vanjskom politikom Europske unije”, navode iz crnogorskog MVP-a.

Istovremeno, glavni štab Vojske Crne Gore je najavio da će Ukrajini donirati određene količine zaštitne opreme, prvenstveno zaštitnih prsluka i balističkih kaciga, dok je ministarstvo financija odredilo 50 hiljada eura pomoći vladi u Kijevu. Također, crnogorski Crveni križ otvorio je posebnu telefonsku liniju preko koje građani mogu donirati novac za pomoć stanovnicima Ukrajine.

Podgorički mediji objavili su u srijedu da je u luksuznu marinu Porto Montenegro uplovila superjahta Galaktica Super Nova, vlasništvo Vagita Alekperova, vlasnika ruskog Lukoila, koja je stigla iz Barselone.

Galaktica Super je 75 metara dugačka jahta, procijenjena na 75 miliona eura. CNBC je ranije javio da su jahte četiri ruska tajkuna isplovile iz europskih luka, nakon što je otvorena mogućnost zamrzavanja imovine ruskih milijardera.

Crnogorska vlada najavila je i da zbog velikog zanimanja crnogorskih državljana koji žele napustiti Rusiju planira organizirati humanitarni let nacionalne aviokompanije Air Montenegro. prenosi radiosarajevo

Haber