Connect with us

Upište pojam za pretragu

Svijet

NASTAVAK CYBER RATA: Hakerska grupa Anonymous hakirala TV kanale u Rusiji i emituju dešavanja iz Ukrajine


Nakon objave cyber rata Anonymosi su srušili web stranice ruske vlade, a tokom dana izvršili su i hakerske napade na državne TV kanale u Rusiji gdje su emitirali istinska dešavanja iz Ukrajine.

Na društvenim mrežama u nekoliko navrata u toku dana objavljivane su video snimke televizora u ruskim domovima na kojim se umjesto programa na ruskim kanalima kontinuirano emitira himna Ukrajine, a tokom posljednjeg napada Anonymousi su himne zamijenili snimkama dešavanja iz Ukrajine.

“Ruski državni TV kanali su hakirani od Anonymousa kako bi se emitovala istina povodom dešavanja u Ukrajini”, stoji u objavi, prenosi Klix.ba.

Na programu su emitirani snimci ratnih dejstava, oštećene stambene zgrade, ljudi u podzemnim stanicama te autobusi sa ženama i djecom koji su evakuirani prema Poljskoj, a sve popraćeno porukama narodu Rusije.
Večeras je srušena i službena web stranica Kremlja, ureda ruskog predsjednika Vladimira Putina (kremlin.ru) i to nakon brojnih hakerskih napada iz cijelog svijeta.

Anonymousi su ranije pozvali sve hakere, odnosno, digitalne ratnike, da budu jedinstveni u cyber ratu protiv Rusije.

Podsjetimo, jedna od sankcija SAD-a koja bi mogla biti usmjerena ka Rusiji odnosi se i na restrikcije pružanja internet usluga čime bi se otežala komunikacija.


Haber