Connect with us

Upište pojam za pretragu

Svijet

Putinu pošlo za rukom ono što nije Staljinu, NYT napustio Rusiju

[ad_1]

Bivši šef moskovskog ureda NYT-a Neil MacFarquhar putem društvenih mreža poručio je kako je Rusija oduvijek “važna zemlja” i “važna priča”, ali je spomenuti zaokret “ubio dugogodišnju tradiciju”. NYT je u Rusiji imao novinare od 1921. godine, s tek kratkim prekidima zbog problema s vizom. “Vrlo tužan dan za NYT. Ni Staljin, ni Hladni rat, ništa nas nije istjeralo”, kazao je MacFarquhar.

MacFarquhar je također potvrdio kako Putin stvara najveći pritisak na medije otkako je na vlasti. “Radili smo s pravnim savjetnicima, sigurnosnim stručnjacima i našim timom iskusnih novinara kako bismo razumjeli potencijalne posljedice najnovijih odluka”, stoji u službenoj objavi NYT-a, prenosi Index.

Imali jedan od najkvalitetnijih ureda na svijetu
“Kako bismo zaštitili naše novinare, zasad ih selimo iz zemlje. Radujemo se njihovom što bržem povratku, a dotad ćemo pozorno pratiti situaciju”, objavili su.

MacFarquhar je na Twitteru objavio i kako su nakon raspada Sovjetskog Saveza brojni mediji smanjili broj zaposlenika ili potpuno ugasili redakcije na tom području, ali ne i NYT.

“S dvama dopisnicima, novinarima i prevoditeljima bio je to uvijek jedan od naših najkvalitetnijih ureda na svijetu”, objasnio je bivši šef moskovskog ureda NYT-a. prenosi “N1“.

Haber