Connect with us

Upište pojam za pretragu

Svijet

Rusija objavila snimke uništenih ukrajinskih vojnih vozila


Iz olupine borbenog vozila pješadije BMP-2 može se vidjeti kako se diže crni dim. Čini se da je unutrašnja eksplozija odnijela kupolu i stražnja vrata drugog vozila, BMP-1, za koje se na snimku vidi kako intenzivno gori.

Iako je Rusija ranije izdala saopštenje o sukobu, u kojem je navodno poginulo pet ukrajinskih vojnika, ovo je “prvi video dokaz sa mjesta sukoba, šume u blizini sela Mityakinskaya u Rostovskoj oblasti, istočno od grada Luganska”, javlja RT. prenosi n1

Prema Federalnoj službi sigurnosti (FSB), ruski graničari u regiji Rostov, istočno od samoproglašene republike Lugansk, uočili su grupu od pet ukrajinskih diverzanata kako prelaze granicu u 6 sati ujutro po lokalnom vremenu u ponedjeljak. Navodno su zatražili su podršku od trupa Južnog vojnog okruga kako bi uhvatili uljeze.

Nakon što je izbila vatrena okršaja, dva ukrajinska BMP-a prešla su granicu kako bi izvukla grupu, saopštio je FSB. Ruski vojnici su uništili oba vozila i ubili pet diverzanata. Među graničnim trupama nije bilo žrtava, javlja RT.

Haber