Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

5 stvari kojima će AI promijeniti način na koji koristite Google pretraživanje

Google je upravo održao svoj I/O 2023 događaj , gdje je velika količina vremena posvećena tome kako će umjetna inteligencija promijeniti brojne platforme tvrtke. Gmail će, na primjer, moći pisati detaljnije poruke e-pošte koje vam mogu pomoći da npr dobijete povrat novca za otkazane letove. Google Bard , vlastita generativna umjetna inteligencija tvrtke, integrirat će se u više aplikacija prve strane poput onih na Workspaceu.

Međutim, jedan od zanimljivijih dijelova prezentacije je SGE ili Search Generative Experience. Ovo je dugo očekivano generativno AI ažuriranje koje će doći na Google Search, dajući Microsoftovom Bingu novog izazivača. Unatoč jačanju Binga, Microsoft još uvijek nije uspio smanjiti razliku u odnosu na svog rivala.

Evo popisa koji detaljno opisuje sve nove načine na koje će SGE kasnije ove godine promijeniti Google pretraživanje.

1. Detaljni rezultati pretraživanja

Google Search moći će odgovoriti na pitanja pomoću generativne umjetne inteligencije za pisanje detaljnih odgovora. Kao što je istaknuto u Googleovoj prezentaciji, trenutnoj verziji Pretraživanja zapravo ne možete postavljati pitanja, a to će se uskoro promijeniti.

2. Detaljni rezultati proizvoda

Recimo da tražite novi bicikl za putovanje na posao, ali ne znate što kupiti. Možete tražiti preporuke od Pretraživanja koje pokreće AI i ono će vam dati detaljan popis značajki na koje trebate obratiti pozornost. Na primjer, rezultati mogu preporučiti kupnju e-bicikla jer vam motor može pomoći u usponu na brda ili bicikla s dobrim ovjesom za svladavanje neravnina na cesti.

Ispod teksta Google će dati poveznice na proizvode koji najbolje odgovaraju njegovim kriterijima. Svaka preporuka imat će svoj kratki opis, linkove za recenzije i navedenu cijenu. Odabirom proizvoda otvara se popis trgovaca, uključujući one koji trenutno imaju rasprodaje.

3. Novi način razgovora

Na dnu svakog generiranog teksta bit će niz dodatnih pitanja koja možete odabrati ako želite saznati više o određenoj temi. Na taj ćete način doći do Googleovog novog načina razgovora u kojem tražite od umjetne inteligencije da uđe u dodatne detalje. Kontekst se uzima u obzir tako da više nećete morati postavljati AI isto pitanje. Možete početi tamo gdje ste stali.

Kao i kod pretraživanja proizvoda, generativna umjetna inteligencija pružit će poveznice proizvoda zajedno s recenzijama uz službene online trgovce. Pretpostavlja se da će način razgovora biti dostupan u svim rezultatima pretraživanja budući da su drugi dijelovi demo prikazali dodatna pitanja na dnu zaslona, ​​iako ih nismo vidjeli na djelu.

4. Generiranje sadržaja

Kao i kod ChatGPTa možete zatražiti od Googlea da napravi neki sadržaj za vas. Tražite od njega da smisli ime za društvenu grupu, kviz o prometnim signalima, objave na društvenim mrežama ili pjesmu za djecu o mačkama. U biti, sve što poželite.

5. Napravite fitness plan

Ovo je nakratko zataškano u prezentaciji, ali moći ćete zatražiti od Googlea da osmisli plan fitnessa kojeg ćete slijediti. Pružat će tjedne upute o tome kako možete postići svoje ciljeve zajedno s nekim savjetima o tome kako postići vlastiti tempo. Videozapisi će biti navedeni u rezultatima pretraživanja za dodatne informacije.

SGE ažuriranje za Google pretraživanje pokrenut će se u narednim tjednima. Međutim, ako živite u Sjedinjenim Državama, možete isprobati AI od danas tako da odete u Google Labs i pridružite se listi čekanja.

IZVOR

Bajtbox