Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Apple će ove godine navodno predstaviti Mac računala s M2 čipom

Bloombergov reporter Mark Gurman, otkrio je u svom posljednjem Power On biltenu da se Apple ove godine sprema predstaviti M2 čip koji će pogoniti nadolazeći 13-inčni MacBook Pro, Mac Mini, 24-inčni iMac i redizajnirani MacBook Air.

Gurman, naime, smatra da će CPU M2 čipa biti nešto brži od M1 te da će dijeliti istu arhitekturu s osam jezgri. Pravo bi se „pojačanje“ trebalo vidjeti kod grafičkih jezgri, koje mogu skočiti sa sedam ili osam, na njih devet ili 10. Do 2023. godine, Apple bi mogao predstaviti Pro i Max inačicu M2 čipa, kao i najaviti M3, tvrdi Gurman.

Osim M2 čipa, Gurman očekuje da će Apple predstaviti i veći iMac Pro s M1 Pro i Max čipovima, kao i manji Mac Pro, koji će doći, kako ističe, s ekvivalentom dva ili četiri M1 Max čipa. Kad je riječ o Mac Miniju kojeg već pogoni M1, reporter Bloomberga tvrdi da će on dobiti nadograđenu M1 Pro inačicu.

Apple će navodno nova Mac računala izbaciti u dva navrata – u ožujku te u svibnju ili lipnju. Dakle, prema dosadašnjim glasinama, tvrtkin događaj 8. ožujka donijet će novi iPhone SE, iPad Air i barem jedan novi Mac.

Centralna.ba