Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Apple na kraju ipak odustao od velike promjene na iPhone 15 seriji?

Apple će na jesen ove godine predstaviti iPhone 15 seriju. U proteklo vrijeme saznali smo neke informacije o ovoj seriji, a jedna od većih promjena koja se spominjala na Pro modelima jesu solid-state tipke za kontrolu glasnoće. Međutim, čini se da je Apple odustao od ove mogućnosti.

Apple-ov dobavljač Cirrus Logic potvrdio je glasine da je Apple odlučio otkazati projekat solid-state tipki za kontrolu glasnoće.

Kompanija je u nedavnom saopćenju dioničarima navela da više ne očekuje da će iPhone 15 Pro modeli stići sa ovom promjenom.

Ove tipke su trebale da osiguraju haptičke povratne informacije i zamijene tradicionalne tipke za jačinu zvuka. Poznati leaker Kuo Ming-Chi naveo je da su neriješeni tehnički problemi spriječili masovnu proizvodnju solid-state tipki, što je dovelo do otkazivanja projekta.

S druge strane, iPhone 15 Pro modeli navodno će ipak stići sa novom Action tipkom, koja će zamijeniti poznatu Apple-ovu sklopu za promjenu zvučnog režima. Action tipka će biti u potpunosti prilagodljiva, slična onoj na Apple Watch Ultra.

Leaker Jeff Pu vjeruje da Apple nije u potpunosti odustao od solid-state tipki, te da bi one mogli biti implementirane na iPhone 16 seriju, koja će stići sljedeće godine.

Na kraju ostaje razočarenje, jer je ova karakteristika bila među najiščekivanijim na iPhone 15 Pro modelima.

Ranije je otkriveno da će iPhone 15 Pro imati dimenzije 146,47 x 70,46 x 8,24 mm, u usporedbi sa 147,46 x 71,45 x 7,84 mm za iPhone 14 Pro. Senzor kamera na zadnjoj strani bit će još veći, a čitavo ostrvo kamere također će biti deblje u odnosu na ono koje se nalazi na iPhone 14 Pro modelu.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox