Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Apple sljedeće godine vraća stari dizajn običnih iPhonea?

Iako je do predstavljanja iPhone 16 serije ostalo još mnogo vremena, jučer su se pojavile prve informacije o njoj, a tiču se Pro modela. Sada saznajemo detalje o običnim iPhone 16 modelima i njihovom mogućem dizajnu.

Kako prenosi leaker URedditor, Apple bi sljedeće godine mogao napraviti promjenu kada je u pitanju dizajn zadnje strane običnih iPhone 16 modela, konkretno dizajn modul kamere, odnosno rasporeda kamera.

Još od iPhonea 13 i iPhonea 13 mini, zadnje kamere u izrezima običnih iPhonea postavljeni su dijagonalno. Međutim, čini se da bi se to moglo promijeniti sljedeće godine, kada bi mogao biti vraćen raspored kamera kojega imaju iPhone 11, iPhone 12 i iPhone 12 mini modeli.

iPhone 12 i iPhone 13

Nejasno je zašto se Apple navodno odlučio za ovu opciju, ali moguće je da će mu ona pomoći u rasporedu komponenti unutar telefona. Kako god, leaker dalje navodi da će ova promjena učiniti to da svi prepoznaju da se radi o novom iPhoneu, što je ustvari možda i osnovni razlog zašto ovo Apple radi.

S obzirom na to da je ovaj leaker do sada imao poprilično vjerodostojne izvještaje glede novih iPhonea, moguće je da će se i ovaj ispostavi takvim. Kako god, do predstavljanja iPhone 16 serije ostalo je gotovo godinu i po dana, tako da je moguće da Apple u nekoj kasnijoj fazi promjeni odluku glede dizajna.

U svakom slučaju, očekivati je da ćemo u narednom periodu imati mnogo detalja o iPhone 16 seriji, a naročito nakon predstavljanja iPhone 15 serije, koja će stići na jesen ove godine i koja je trenutno u fokusu.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox