Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Dead Cells postaje društvena igra

Igra na ploči temeljena na igri Dead Cells izuzetno uspješno prikuplja sredstva putem platforme za masovno financiranje, prikupivši pola milijuna dolara tijekom prvih pet dana Kickstarter kampanje. Dead Cells: The Rogue-Lite Board game razvija se uz suradnju Motion Twin i Evil Empire studija.

Studio Motion Twin izjavio je da je očito kako su dizajneri igre bili upoznati s Dead Cellsom te da nisu željeli napraviti jednostavnu kopiju. Dead Cells je prvi put objavljen 2017. godine i od tada je kontinuirano popularan kao roguelite hit, privlačeći čak i poznate crossovere poput Castlevanie.

Društvena igra je kreirana od strane vrhunske ekipe u francuskom studiju Kaedama, koja uključuje dizajnerski kvartet Antoinea Bauze (7 Wonders), Corentina Lebrata (Draftosaurus), Ludovica Maublanca (Cyclades) i Théa Rivièrea (The Loop). To su sve vrhunski dizajneri, a samim tim su zajedno i više nego vjerodostojni za stvaranje ove igre. Igra će biti objavljena od strane Le Scorpion Masqué, istog izdavača koji stoji iza popularnih igara Decrypto i Turing Machine iz 2022. godine.

Posebno obećavajuća je naracija i marketinški pristup ovom proizvodu. Nije riječ o pretrpanom nizu raskošnih minijatura i dodataka koji su odmah dostupni za kupnju – kao što je često slučaj s adaptacijama društvenih igara. Očito je da je ova igra osmišljena kako bi maksimalno iskoristila vaš novčanik. Radi se o jasno definiranoj osnovnoj igri, u kojoj je uključena samo jedna minijatura, te luksuzni žetoni u deluxe verziji.

Svi imaju svoje akcijske karte koje mogu koristiti, mogu kupovati nadogradnje i mutacije, i to je to. Ova igra ne obećava da će doslovno replicirati Dead Cells na ploči, već stvoriti vjernu adaptaciju temeljenu na onome što Dead Cells predstavlja. Barem zvuči kao funkcionalan i suzdržan dizajn koji mogu očekivati od ovog tima.

Za jednu partiju ove društvene igre bit će potrebno oko 45 minuta, a igra je namijenjena 1-4 igrača. Sada je možete zaigrati besplatno, uključujući i solo način, na web stranici za društvene igre Tabletopia.

Bajtbox