Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Ekskluzivna funkcija za Galaxy S23 navodno uskoro stiže i na neke druge Galaxy telefone

Samsung je zajedno sa Galaxy S23 serijom početkom prošlog mjeseca isporučio i najnoviju podverziju svog korisničkog interfejsa – One UI 5.1. On je stigao s nekim novim funkcijama, a neke od njih su ekskluzivno rezervisane samo za Galaxy S23 seriju. No, jedna od njih bi uskoro mogla stići i na neke druge Galaxy telefone.

Jedna od zgodnih funkcija koju je sa sobom donio najnoviji One UI 5.1 je funkcija Image Clipper. Ipak, on je isključivo bio rezervisan za Galaxy S23 seriju, ali sada stižu informacije da bi se to moglo promijeniti.

Najnoviji izvještaj kojega prenosi portal Sammobile, prenosi da će starije Samsungove flagship serije, konkretno Galaxy S22 i Galaxy S21 serije, sljedećeg mjeseca dobiti ovu funkciju. Ne spominju se drugi telefoni, ali očekivati je da sljedećeg mjeseca vidimo hoće li ova funkcija stići na ostale Galaxy telefone.

Neke glasine ukazivale su na to da će Image Clipper funkcija stići na razne Galaxy telefone putem ažuriranja aplikacije Galerija, a lista uređaja uključuje i Galaxy S20 i Galaxy Note 20 serije, kao i Galaxy Z Fold 2 i Galaxy Z Flip.

Inače, Image Clipper omogućava korisnicima da izrežu određeni objekat sa fotografije i potom ga zalijepe na drugu fotografiju, naprave posebnu fotografiju, naprave naljepnicu itd. Ova funkcija radi na kompletnoj Galaxy S23 seriji i ne zahtjeva S-Pen.

Nije Image Clipper jedina novina u aplikaciji Galerija nakon nadogradnje na One UI 5.1. Pored toga, aplikacija će sada  preporučivati dodavanje fotografija u porodični album putem prepoznavanja lica članova Vaše porodice. Uređivač fotografija će sada automatski uklanjati sjenke i refleksije za još bolje fotografije. Osim toga, korisnici će od sada moći lakše promijeniti nijansu selfie fotografija putem tipke “Efekti” na bočnoj strani ekrana.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox