Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Evo na koja tržišta bi mogao stići Galaxy S24 sa Exynosom

U proteklo vrijeme pojavio se veći broj izvještaja u kojima se navodi da će Samsung sljedeće godine na Galaxy S seriju vratiti svoj Exynos čip. Južnokorejska kompanija je, na neki način, to i potvrdila, a sada je jedan leaker otišao još jedan korak dalje po tom pitanju i naveo koja će tržišta dobiti S24 sa Exynosom.

Iako su svi Samsungovi fanovi oduševljeni potezom kompanije u vezi čipa za Galaxy S23 seriju, to Samsungu vjerovatno neće ništa značiti, jer planiraju promjenu politike u tom smislu sljedeće godine.

Novi flagship čip iz ponude Samsunga trebao bi nositi naziv Exynos 2400. Prema informacijama koje su nedavno osvanule na Twitteru, ovaj će čip stići sa grafičkom karticom baziranoj na RDNA2 sa 6WGP, što je četiri puta više od Xclipse 920 GPU-a, koji se nalazi u Exynosu 2200.

Već je osvanulo nekoliko izvještaja koji navode da će Samsung Galaxy S24 gotovo sigurno na nekim tržištima stići sa Exynosom 2400. Leaker Tech Reve na Twitteru je otkrio je koja tržišta bi trebala dobiti telefon sa Exynosom.

Tako on navodi da bi Galaxy S24 sa Exynos 2400 čipom trebao stići u zemlje Evrope i Jugoistočne Azije. To je zapravo slična politika koju je Samsung godinama prije ove primjenjivao na sve Galaxy S modele.

Ranije glasine ukazivale su na to da će samo obični Galaxy S24 na nekim tržištima stići sa Exynosom 2400, no isti leaker otkriva da to neće biti slučaj, te da će Samsung i Galaxy S24+ i Galaxy S24 Ultra modele također na nekim (vjerovatno istim) tržištima isporučiti sa Exynosom 2400.

Na kraju napominjemo da se radi o glasinama i informacijama koje moramo uzeti s dozom rezerve.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox