Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Galaxy S23 od danas globalno dostupna! – Evo cijena

Samsung je početkom ovog mjeseca predstavio Galaxy S23 seriju, koja uključuje Samsung Galaxy S23, Samsung Galaxy S23+ i Samsung Galaxy S23 Ultra. Južnokorejska kompanija danas je počela globalno primati prednarudžbe za ovu seriju, a već znamo i koji je najpopularniji model.

16 dana nakon predstavljanja, Galaxy S23 serija konačno je stigla i globalno. Samsung je navodno već zabilježio veliki broj prednarudžbi ovih modela, a najpopularniji je bio Samsung Galaxy S23 Ultra.

Prema izvještaju, 60% od ukupnih prednarudžbi Galaxy S23 serije otpalo je na Samsung Galaxy S23 Ultra.

Cijena Galaxy S23 serije su sljedeće:

Nedavno su otkriveni brojevi prednarudžbi Galaxy S23 serije u Južnoj Koreji i Indiji. Tako su mediji u Koreji prenijeli da je južnokorejski tehnološki gigant zabilježio 1,09 miliona prednarudžbi za modele iz ove serije. Ovo je povećanje prednarudžbi u odnosu na Galaxy S22 seriju od 7%. Osim toga, ovo je najveći broj prednarudžbi ikada za Galaxy S seriju u Aziji. Osim Galaxy S serije, samo je Galaxy Note 10 serija iz 2019. godine imala veći broj prednarudžbi, na ljeto 2019. godine.

Kada je riječ o Indiji,  Samsung je osigurao oko 140.000 prednarudžbi za Galaxy S23 seriju u prva 24 sata u Indiji. Indijsko tržište pametnih telefona jedno je od najvećih na svijetu i svakako da kompanijama mnogo znači kada su na njemu uspješne. Ovaj broj je otprilike dvostruko veći od broja prednarudžbi Galaxy S22 serije prošle godine u ovoj zemlji. Očigledna je ogromna potražnja za premium uređajima u Indiji, a sigurno je da su na ovaj broj uticale i Samsungove akcije koje se odnose na prednarudžbe uređaja.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox