Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Google Bard dobio nove nadogradnje

Iako se čini da je Microsoftov Bing Chat predvodnik kada je riječ o pomoći pri pretraživanju pomoću umjetne inteligencije, Googleov Bard polako ga sustiže u smislu funkcionalnosti i značajki. Tvrtka iz Mountain Viewa nedavno je obogatila svoje AI sučelje za pretraživanje integracijom slika . Sada je Bard ažuriran s boljim vještinama logičkog zaključivanja kako bi mogao točnije odgovarati na matematička pitanja i pitanja o kodiranju.

Za početak, ako Bard odgovori na pitanje u tabelarnom formatu, tablica se može izvesti u Google tablice za vašu vlastitu analizu. Osim toga, Bard također može iskoristiti tehniku ​​koja se zove “implicitno izvršavanje koda” gdje može otkriti je li upit računalni i zatim u skladu s tim generirati kod u pozadini kako bi se dobio točniji odgovor.

Google kaže da njegov novi pristup rješavanju matematičkih i logičkih pitanja nadilazi mogućnosti tradicionalnih velikih jezičnih modela (LLM). Tvrdi se da su tradicionalni LLM-i pametniji u predviđanju teksta i da mogu pokazati neke fascinantne sposobnosti u tom prostoru, ali ne uspijevaju riješiti probleme koji zahtijevaju duboko razmišljanje i formule za rješavanje problema.

Kao takvo, Bardovo najnovije ažuriranje koje integrira mogućnosti implicitnog izvršavanja koda u biti kombinira funkcionalnosti tradicionalnih LLM-ova i računanja temeljenog na kodu kako bi općenito dalo bolje odgovore. Automatsko pisanje koda u pozadini pomoglo je poboljšati Bardovu točnost do 30% kada je riječ o rješavanju računskih i matematičkih problema u Googleovim internim skupovima podataka. Unatoč tome, Google je upozorio da Bardov kod može sadržavati nedostatke ili da možda čak i ne uključuje kôd u svoj odgovor, stoga je važno da ga koristite na vlastitu odgovornost.

Jasno je da Google želi Bard učiniti sljedećom velikom stvari u području pretraživanja potpomognutog umjetnom inteligencijom, učvršćujući svoju poziciju lidera u domeni web pretraživanja. Nedavno je migrirao Bard na jezični model PaLM 2 i proširio njegovu dostupnost na 180 zemalja, ali još uvijek ne na našim prostorima.

IZVOR

Bajtbox