Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Google Pixel 8 Pro stiže sa revolucionarnom novom funkcijom

Google-ov sljedeći veliki događaj uključivat će predstavljanje nove serije flagship telefona. Riječ je o Pixel 8 seriji, koja će naslijediti Pixel 7 seriju. Pixel 8 Pro jučer je osvanuo na jednom videozapisu, koji je zapravo potvrdio dosadašnja nagađanja o dizajnu telefona, ali i otkrio jednu iznenađujuću funkciju koja bi mogla stići na ovaj telefon.

Videozapis koji je objavljen jučer otkriva šta bi mogao biti misteriozni novi senzor na zadnjoj strani ovog telefona, o kojem se nagađalo neko vrijeme. On se nalazi ispod LED blica.

Otkriveno da nije riječ niti o makro senzoru, niti o senzoru za dubinu, ili bilo s čim što ima veze s fotografijom, već o potencijalno revolucionarnim novim načinom mjerenja tjelesne temperature korisnika.

Da, to je onaj senzor kojega Apple Watch Series 8 ima već neko vrijeme, kao i onaj koji će Samsung konačno omogućiti na Galaxy Watch 5 i Watch 5 Pro. Izgleda da on konačno dolazi i na jedan pametni telefon.

Tako će on mjeriti temperaturu korisnika s čela, što se može, ali i ne mora pokazati preciznijim i pouzdanijim od senzora na ručnom zglobu. Međutim, za što preciznije rezultate, korisnik će morati senzor što više približiti čelu bez dodirivanja, što je na kraju krajeva i logično.

Nakon toga će korisnik morati pažljivo pomjeriti telefon preko čela i sljepoočnice, te će nakon toga dobiti rezultat. Sigurno je da će u početku biti manjih problema da se korisnik privikne na način mjerenja, ali to ne bi trebao predstavljati veliki problem nakon par pokušaja.

Što se tiče dizajna, više nema iznenađenja. Primjetno je da će Pixel 8 Pro dobiti nešto drugačiju traku kamera u odnosu na prethodnika, ali ne radi se o revolucionarnom redizajnu.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox