Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Honor najavljuje napad na globalno tržište pametnih telefona – Meta je Samsung

Iako mnogi smatraju da je Honor i dalje pod velikim uticajem Huaweija, ova kompanija je na papiru samostalna kineska kompanija, koja nema nikakva ograničenja od bilo koga. Honor se u posljednje vrijeme nameće kao pristojna konkurencija, a čini se da su planovi kompanije znatno veći.

Konkurencija na tržištu Android pametnih telefona uveliko je smanjena nakon što je Huawei stavljen na američku crnu listu. Xiaomi je jedno vrijeme bio veoma blizu Samsungu, ali čini se da popularnost Xiaomija malo opada u zadnje vrijeme. No, prema najavama Honora, pravi Samsungov konkurent u budućnosti će biti upravo Honor.

Na MWC 2023, koji je nedavno održan, izvršni direktor kineske kompanije, Zhao Ming, naveo je da je cilj kompanije da bude važan faktor na svjetskom tržištu pametnih telefona, te da bude rame uz rame s najjačim proizvođačima. Iako Ming nije izričito spomenuo Samsung, jasno je da je cilj Honora da dođe na nivo južnokorejske kompanije.

Honor je već globalno predstavio svoj prvi sklopivi telefon Honor Magic Vs, koji bi se trebao takmičiti sa Samsungovim Galaxy Z Fold 4 telefonom. Pored toga, kineska kompanija je globalno predstavioa i Magic 5 seriju, koja se odlikuje nekim impresivnim specifikacijama, a tu prije svega mislimo na fotografske mogućnosti Honor Magic 5 Pro telefona.

Tako ovaj telefon na zadnjoj strani ima tri kamere. Glavni senzor je onaj od 50 MP sa otvorom blende f / 1.6. Ovo je ogromna nadogradnja u odnosu na prethodnika. Glavni senzor ima i podršku za OIS. Ultraširoki senzor je onaj od 50 MP sa vidnim poljem od 122 stepena i otvorom blende f / 2.0. Periskopski senzor je također promijenjen. Riječ je o Sony IMX858 senzoru od 50 MP.

Šta vi mislite, može li Honor u budućnosti parirati Samsungu?

IZVOR/SOURCE

Bajtbox