Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Honor sprema novog mid-rangera za globalno tržište

Njemački WinFuture jučer je prenio informaciju da se kineska kompanija Honor sprema za predstavljanje novog mid-range telefona za globalno tržište. Otkrili su i neke detalje o njemu.

Tako naprijed pomenuta publikacija navodi da će Honor uskoro globalno predstaviti telefon koji će nositi naziv Honor X8. Većina vas se vjerovatno sjeća Honora 8X, iz 2018. godine, koji je tada bio odličan mid-ranger. Honor je još prije 2-3 godine promijenio šemu imenovanja telefona iz X serije, tako je od tada slovo „x“ prije broja u nazivu. Ipak, to opet ne opravdava zašto se Honor odlučio telefon nazvati Honor X8, jer su već predstavljeni Honor X9 modeli, ali i Honor X10 Lite. Bilo kako bilo, Honor X8 uskoro će globalno debitovati.

WinFuture prenosi render telefona i on otkriva da će Honor X8 zapravo biti rebrendirani Honor X30i, koji je predstavljen u Kini. Tako render otkriva da će telefon na zadnjoj strani imati zaobljeni kvadratni izrez u kojem se nalaze četiri kamere i LED blic u sredini. Pri vrhu ekrana je prednja kamera u obliku rupice, a desno bočno su tipka za uključivanje, odnosno isključivanje uređaja i tipka za kontrolu glasnoće.

Honor X8 render

Ipak, čini se da će tu biti jedna vrlo bitna promjena u odnosu na X30i. Naime, Honor 8X navodno će biti 4G telefon, a ne 5G, kakav je slučaj sa Honorom X30i, što znači i drugi procesor. Ostatak specifikacija trebao bi biti identičan, a to uključuje 4000 mAh bateriju s podrškom za brzo punjenje od 22.5 W, IPS LCD ekran sa stopom osvježavanja od 90 Hz, 48 MP glavni senzor kamere itd.

Navodno će Honor 8X biti dostupan u plavoj, srebrnoj i crnoj boji, a cijena telefona u Evropi mogla bi biti oko 200 EUR. Telefon bi mogao biti predstavljen tokom MWC 2022.

Bajtbox