Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Huawei otkrio kako će izgledati Huawei P60!

Huawei će za samo par dana predstaviti svoju P60 seriju. Kineska kompanija danas je potvrdila kako će izgledati jedan od ovih modela.

Huaweijev običaj nije da prije predstavljanja otkriva dizajn svojih telefona, naročito kada su u pitanju flagshipi. Međutim, ovoga puta to je kineska kompanija učinila. Na fotografiji je prikazana zadnja strana jednog Huawei P60 modela, ali očekivati je da će svi modeli iz ove serije imati isti dizajn.

Tako primjećujemo pravougaoni izrez na zadnjoj strani sa jednim ogromnim senzorom kamere u sredini. Tu su još dva senzora iznad i ispod. Radi se o glavnom, ultraširokom i periskopskom senzoru. U samom izrezu nalazi se i LED blic, ali i XMAGE natpis, što znači da će kamere ovog telefona biti optimizovane XMAGE tehnologijom, za koju Huawei obećava da će ponuditi impresivne mogućnosti.

Bitno je naglasiti da je srednji senzor kamere oivičen posebnim prstenom, koji po širini izlazi iz okvira izreza kamere.

Zadnja strana telefona ima zakrivljene ivice sa svih strana, dok se Huaweijev logo nalazi u donjem lijevom uglu telefona. Na ovoj fotografiji primjećujemo i to da na desnoj bočnoj strani telefon ima tipku za kontrolu glasnoće i tipku za uključivanje, odnosno isključivanje uređaja.

Sama tekstura poklopca telefona je poput školjke i moguće je da će se raditi o posebnom materijalu samo za P60 seriju. Tekstura se koristi i na samom izrezu kamere, što je jedinstvenost i razlika u odnosu na dosadašnje Huawei P modele.

Huawei P60 serija službeno će biti predstavljena za 4 dana, tj. 23.03.2023. godine, u Kini. Očekuje se da će telefoni stići i globalno, ali pitanje je kada će se to desiti.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox