Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Huawei predstavio Watch 4 seriju – Huawei Watch 4 i Watch 4 Pro

Kompanija Huawei jučer je u Minhenu održala veliki događaj predstavljanja. Pored Huawei P60 Pro i Huawei Mate X3 pametnih telefona, kineska kompanija predstavila je i dva nova pametna sata iz svoje ponude i to Huawei Watch 4 i Huawei Watch 4 Pro. Šta sve nude ova dva sata i za koje cijene, saznajte u nastavku…

Pro model stiže sa LTPO AMOLED ekranom dijagonale 1,5“, sa safirnim staklom i kućištem od legure titanijuma TC4 od 48 mm, za koju se navodi da je tri puta jača od običnog titanijuma.

Obična verzija sata dolazi sa kućištem od nehrđajućeg čelika od 46 mm. Oba sata imaju Always On Display funkciju i mnoštvo novih opcija, a posjeduju i 5ATM certifikat, što znači da su vodootporni.

Huawei Watch 4, Watch 4 Pro (kožni remen) i Watch 4 Pro (remen od titanijuma)

Oba sata dolaze sa podrškom za preko 100 načina vježbanja i uobičajnim funkcijama za praćenje zdravlja. Nova karakteristika Watch 4 serija je pregled zdravlja u sedam tačaka u jednoj minuti, koji objedinjuje puls, SpO2, EKG, temperaturu kože, ukočenost arterija, stres i respiratorne zdravstvene podatke u jedan izvještaj.

Watch 4 Pro dobija dodatnu prednost LTE povezivanja putem eSIM-a, kao i ugrađenog GPS-a. Trajanje baterije na Watch procijenjeno je na tri dana normalne upotrebe, dok bi Watch 4 Pro trebao ponuditi 4-5 dana. Režimi za uštedu energiju mogu produžiti trajanje baterije na 14 dana kod običnog modela, odnosno 21 dan kod Pro modela.

Cijena Huawei Watch 4 počinje od 450 EUR, Cijena Huawei Watch 4 Pro sa titanijumskim remenom počinje od 700 EUR, dok opcija smeđeg kožnog remena košta 550 EUR. Watch 4 serija u narednim sedmicama bit će dostupna u Evropi.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox