Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Huawei se neće povući s globalnog tržišta, nego će učiniti upravo suprotno

Huaweijev predsjednik Guo Ping jučer je tijekom MWC-a 2022. govorio o planovima tvrtke da nastavi svoju strategiju globalizacije i poveća strateška ulaganja u temeljne tehnologije. Kroz ulaganje, Huawei se nada poboljšati svoju srednjoročnu i dugoročnu konkurentnost, istovremeno osiguravajući održivi razvoj ICT industrije.

“Nećemo se povući s globalnog tržišta. Za kupce koji odaberu nas, Huawei će dati sve od sebe kako bi im pomogao da postignu poslovni uspjeh”, rekao je.

Predsjednik je dodao da će se Huawei pridržavati “globalizacije” i značajno će povećati svoja strateška ulaganja u svoje ključne tehnologije zajedno s radom na arhitekturi i softveru. To će se, rekao je, postupno odraziti i na konkurentnost proizvoda tvrtke.

Investicija također ima za cilj pomoći drugim tvrtkama da se približe ili čak prijeđu Shannonovu granicu, koja je teoretska maksimalna brzina prijenosa za prijenos bez grešaka preko kanala.

Što se tiče softvera, Huawei gradi potpuni softver usmjeren na umjetnu inteligenciju i novi softverski ekosustav kako bi zadovoljio naglo rastuću potražnju za računalnom snagom uzrokovanu eksplozivnim rastom AI.

Vjerojatno je već svima jasno u kakvom se položaju našao Huawei nakon Američke blokade, no usprkos tomu stalno se pojavljuju nova izvješća o tome kako Huawei radi na novim projektima ne samo u mobilnoj industriji koja je nama najzanimljivija, nego i u industriji električnih automobila, 5G i 6G mreže…

Iskreno se nadamo da će Huawei uspjeti nekako zaobići sve prepreke te se vratiti tamo gdje je stao i nastaviti s rastom i razvojem svojih proizvoda i usluga.

Kakvo je Vaše mišljenje o tome?

Pišite nam u komentare.

Bajtbox