Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Huawei Watch Buds (sat+slušalice) stigao u Evropu! – Cijena 499 EUR

Kompanija Huawei krajem prošle godine u Kini je predstavila Huawei Watch Buds 2 u 1. Ova kombinacija pametnog sata i bežičnih slušalica stigla je i na Stari kontinent.

Huawei Watch Buds 2 u 1 je pametni sat sa AMOLED ekranom dijagonale 1,43”, koji se otvara i unutar kog se nalazi par bežičnih slušalica. Ove slušalice stižu sa AI aktivnim poništavanjem bruke.

Ovaj je uređaj kompatibilan sa Android i OS uređajima i dolazi sa nizom uobičajenih funkcija za zdravlje i fitness, koje odlikuju većinu drugih pametnih satova. Tako sat, između ostalog, posjeduje senzor za praćenje otkucaja srca, SpO2 senzor itd. Tu je i podrška za 80 načina vježbanja.

Kućište sata izrađeno je od nehrđajućeg čelika, dok kožni remen od 22 mm stiže u crnoj i smeđoj boji. Težak je 66,5 grama bez remena, dok slušalice imaju po 4 grama. Same slušalice stižu i sa IP54 certifikatom.

Sat ima bateriju kapaciteta 410 mAh, dok svaka od dvije slušalice ima bateriju od 30 mAh. Iz Huaweija su na predstavljanju ovog uređaja naveli da će sat i slušalice kombinovano ponuditi trajanje baterije od 3 dana. Potpuno punjenje uređaja putem magnetnog punjača traje 100 minuta.

Cijena ovog uređaja u Evropi je 499 EUR, a otvorena prodaja krenut će 01.03.2023. godine. Međutim, oni koji izvrše prednarudžbu preko Huaweijeve službene web stranice dobit će popust od 30 EUR, što znači da će Huawei Watch Buds dobiti po cijeni od 469 EUR. Pored toga, pomenuti kupci dobit će i pametnu vagu Huawei Scale 3 besplatno.

Šta vi kažete na ovaj Huaweijev uređaj?

IZVOR/SOURCE

Bajtbox