Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Instagram će ubuduće obavještavati maloljetnike da ne koriste ovu platformu tokom noći

Platforma Instagram slat će automatsku poruku svojim korisnicima od 13 do 18 godina, kojom ih poziva da ne koriste tu društvenu mrežu tokom noći, u periodu od 22 do četiri sata, kako bi ih potakla na zdraviji stil života.

– San je važan, naročito za mlade ljude, tako da pokrećemo nove večernje poruke koje će se pojaviti kada tinejdžeri provedu više od 10 minuta na Instagramu, kada gledaju rilove (Reels) ili direktne poruke kasno noću. Podsjetit će tinejdžere da je kasno i potaći ih da isključe aplikaciju – navela je kompanija Meta u saopćenju objavljenom na njihovom sajtu, piše Tanjug.

Mladi će tako na svom profilu od 22 sata dobivati poruku “Kasno je. Razmislite o tome da isključite Instagram tokom noći” ako koriste određene funkcije na društvenoj mreži.

Prema informacijama Instagrama, ta poruka se neće pojavljivati ako mladi koriste druge alatke platforme, kao što su storiji.

Ova obavještenja ničim ne obavezuju mlade da ih poštuju, a oni koji ne prijave svoje pravo godište kada otvaraju profil, mogu i u potpunosti da ih izbjegnu.