Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

iPhone SE 3 (2022) po cijeni od 300 dolara?

Već je svima poznato da je Apple jedna od najmoćnijih tvrtki na svijetu. No izgleda da im trenutno poslovanje samo u vrhunskom segmentu nije dovoljni i  planira proširiti svoje poslovanje s pametnim telefonima nižeg srednjeg ranga. Glasine unutar industrije otkrivaju da Apple možda planira lansirati sljedeću iteraciju svog iPhone SE 2022. počevši od samo 300 USD (oko 265 eura).

Vijest dolazi iz Investor’s Business Daily. U izvješću se tvrdi da je analitičar Loop Capital Markets-a John Donovan rekao da je čuo glasine da bi novi iPhone SE 3 (2022) s podrškom za 5G mogao početi od 300 dolara. Ova vijest je iznenađenje s obzirom na to da trenutni iPhone SE 2 (2020) model počinje od 399 dolara (oko 355 eura), a priča se da iPhone SE 3 ima bolji procesor, 5G podršku i bolje trajanje baterije od svog prethodnika.

Ali zašto se Apple planira upustiti u kategoriju pametnih telefona ispod 300 dolara? U izvješću se navodi da su analitičari JPMorgana u prosincu 2021. nagađali da Apple želi da njegov novi iPhone potakne val prebacivanja s Android pametnih telefona.

Taj potez potencijalno će potaknuti gotovo 1,4 milijarde korisnika Android telefona niskog i srednjeg ranga da se prebace na iOS i oko 300 milijuna korisnika starijih modela iPhonea na nadogradnju.

Što se tiče specifikacija iPhone SE 3 (2022) , očekuje se da će novi iPhone SE imati 5G Apple A15 Bionic čipset koji se nalazi na posljednjoj iPhone 13 seriji. Dizajnerski iPhone SE 3 (2022) zadržat će isti dizajn kao i njegov prethodnik sa staklenom prednjom i stražnjom stranom s aluminijskim kućištem i prepoznatljivim Touch ID-om.

Očekuje se da će iPhone SE 3(2022) biti predstavljen na Appleovom godišnjem proljetnom predstavljanju. Apple još nije službeno otkrio datum događaja, ali nagađanja i curenja upućuju na 8. ožujka 2022. kao dan kada događaj počinje.

Bajtbox