Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Je li ovo budućnost sklopivih uređaja?

Najnoviji TCL konceptni telefon sposoban je sklopiti se prema unutra i prema van, te tako omogućuje niz funkcionalnosti za uređaj. Privlačan prototip uređaja predstavljen je tijekom održavanja Mobile World Congressa (MWC) 2022. u Barceloni. Konceptni telefon dio je niza različitih uređaja koje je TCL predstavio tijekom MWC 2022.

Dvostruki sklopivi konceptni telefon naziva se Ultra Flex i ima šarku koja se okreće za 360 stupnjeva, kao i fleksibilni panel koji se prilagođava preklapanju zaslona. Treba napomenuti da će mehanizam za preklapanje od 360 stupnjeva staviti veliki pritisak na traku iznad šarke i nejasno je kako će se ponašati pri korištenju.

Budući da je konceptni telefon, ne možemo sa sigurnošću reći hoće li proći kroz sve prepreke da postane gotov komercijalni proizvod. Osim zaslona koji TCL tek treba demonstrirati. Pri presavijanju su se čuli zvukovi pucketanja koje ne želi čuti ni jedan od budućih kupaca pa se stoga vjeruje da je Ultra Flex daleko od toga da postane komercijalni proizvod.

Prema opravdanju za dvostruko sklopivi zaslon, TCL inzistira da će kombinirati prednosti obje vrste sklopivih uređaja kao što su Galaxy Z Fold 3 i Huaweijev prvi sklopivi Mate X. Tvrtka kaže da će Ultra Flex ponuditi prednosti oba svijeta, ali poprilično nam je teško zamisliti scenarije u kojima ovakav dizajn ima prednosti u odnosu na dizajn Galaxy Z Fold 3 pametnog telefona.

Jedini mogući scenarij da uređaji ovog tipa postanu komercijalni proizvod je taj da proizvođači smisle način kako smanjiti pritisak sa šarke na ekran pri presavijanju, a do taj ovaj i slični uređaji ostaju samo konceptni.

Kakvo je Vaše mišljenje, hoće li proizvođači uskoro naći rješenje za tu prepreku?

Pišite nam u komentarima.

Bajtbox