Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Jeftina pametna narukvica – Honor predstavio Honor Band 8

Kompanija Honor održala je u Kini događaj predstavljanja, na kojem je stiglo nekoliko novih Honor uređaja. Među njima je i nova pametna narukvica iz ponude ove kineske kompanije – Honor Band 8. Šta sve nudi ova narukvica i za koje cijene, saznajte u nastavku.

Honor Band 8 je najlakši i najtanji uređaj za fitness aktivnosti sa velikim ekranom. Uređaj je težak svega 14 grama, a debeo 8,99 mm.

Opremljen je AMOLED ekranom veličine 1,47“, rezolucije 368 x 194 piksela. Oko ekrana se nalaze tanki okviri, a riječ je o 2,5D zakrivljenom ekranu.

Iz kompanije su naveli da Band 8 ima preko 10.000 watchface-ova.

Ova pametna narukvica podržava brzo punjenje, pri čemu 5 minuta punjenja osigurava autonomiju od 2 dana, dok je za potpuno punjenje potrebno 45 minuta. Takva potpuno napunjena baterija navodno će ponuditi do 14 dana autonomije.

Sa softverske strane, Band 8 je prva Huaweijeva fitness narukvica opremljena HarmonyOS-om 3.1.

Band stiže sa TruSleep 3.0 tehnologijom praćenja spavanja, koja je poboljšala preciznost za 10% u odnosu na prethodne generacije. Poboljšani algoritam pruža profesionalne i naučne savjete za bolji kvalitet sna. Pored toga, kompanija je pokrenula i „Plan pametnog poboljšanja sna“ u saradnji sa Kineskom asocijacijom za istraživanje spavanja, kako bi ponudila savjete i pomoć korisnicima koji imaju probleme sa spavanjem.

Band 8 dobio je i poboljšani algoritam otkucaja srca sa Huawei TruSeen 5.0 tehnologijom praćenja otkucaja srca, koja poboljšava preciznost za 10%.

Pored toga, pametna narukvica podržava i mjerenje nivoa kisika u krvi, istraživanje zdravlja srca, praćenje stresa itd.

Cijena Huawei Band 8 je 269 CNY, što je oko 40 dolara, za običnu verziju, dok NFC verzija košta 309 CNY, što je oko 45 dolara. U ovom trenutku nisu poznati detalji o međunarodnoj dostupnosti.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox