Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Jeste li ovo čekali? – Motorola sprema još neviđen sklopivi telefon! Potpuno novi koncept!

Motorola bi u skorije vrijeme trebala predstaviti novu generaciju sklopivog telefona, koji bi trebao nositi naziv Motorola Razr 3. Ovaj uređaj ima kodni naziv Maven, no čini se da to neće biti najiščekivaniji Motorolin sklopivi telefon. To bi mogao biti telefon kodnog naziva Felix. Kakav će telefon biti Felix?

Poznati leaker Evan Blass, izvještavajući za portal 91mobiles, naveo je da će telefon kodnog naziva Felix biti telefon koji će se moći „namotati“, odnosno izvući, ali ne kao što smo vidjeli kod Oppovog koncepta ovog telefona, ili LG-jevog nepredstavljenog LG Rollable.

Tako Blass prenosi da će se Motorolin „rollable“ telefon razlikovati od ostalih po tome što se neće izvlačiti vodoravno kako bi postao uređaj veličine tableta. Umjesto toga, on će se izvlačiti, odnosno „namotavati“ okomito, te tako postati telefon uobičajene veličine.

Motorola Razr 5G

Ovo u suštini znači da će Motorola slijediti koncept džepnog telefona, sličnog onog kojeg već nudi sa Motorola Razr telefonom.

Ovaj leaker prenosi da je telefon još uvijek u razvoju. Navodno kompanija trenutno testira softver, te da još nije napravljen niti prototip telefona. Shodno ovim informacijama, sigurno je da ovaj telefon neće ugledati svjetlo dana u skorije vrijeme.

Pored toga, Evan Blass je prenio i neke informacije o Motorola Razr 3 telefonu, koji će stići ove godine. Tako on prenosi da će ovaj telefon imati nadograđene kamere na zadnjoj strani – 50 MP f / 1.8 glavni senzor i 13 MP makro i ultraširoki senzor. Navodno će Motorola Razr 3 biti pogonjen trenutno najjačim čipom iz Qualcomma – Snapdragonom 8 Gen 1, koji će biti uparen sa 12 GB RAM-a i 512 GB prostora za unutrašnju pohranu.

Bajtbox