Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

MIUI 14 stiže na još dva uređaja!

Xiaomi je nedavno napokon počeo s uvođenjem svog MIUI 14, baziranog na Androidu 13, na svoje pametne telefone van Kine. Sada nadogradnju na MIUI 14 dobijaju još dva uređaja.

Globalni Poco X4 GT počeo je primati danas MIUI 14, odnosno Android 13 nadogradnju. Ovaj telefon predstavljen je sa Androidom 12 i MIUI 13, što znači da mu je MIUI 14/Android 13 nadogradnja prva velika Android nadogradnja.

MIUI 14, odnosno Android 13 nadogradnja, za Poco X4 GT dolazi s brojem firmvera V14.0.1.0.TLOMIXM. Nadogradnja se ka korisnicima kreće u fazama, ali očekivati je da uskoro stigne do većeg broja korisnika ovog telefona.

Pored ovog telefona, istu nadogradnju počeo je primati i Xiaomi 12X. Radi se o evropskoj verziji telefona (EEA), a nadogradnja stiže s brojem firmvera MIUI-V14.0.1.0.TLDEUXM. Baš kao što je to slučaj sa Poco X4 GT telefonom, i za Xiaomi 12X ovo je prva velika nadogradnja.

Ovaj je telefon predstavljen kao najjeftiniji član Xiaomi 12 serije.

Tako ako posjedujete neki od ova dva telefona, možete već provjeriti je li stigla MIUI 14, odnosno Android 13 nadogradnja i na Vaš telefon. Ako nije, možete je očekivati vrlo brzo.

Na predstavljanju je Xiaomi naveo da će MIUI 14 imati poboljšane performanse, ali i efikasnost. Pored toga, napravljene su i velike dizajnerske promjene. Kompanija je napravila promjene na ikonama, ali i cjelokupnom interfejsu. Ikone su veće, a njihova veličina može se podesiti.

Također, znatno je smanjen broj predinstaliranih aplikacija i sada postoji samo 8 aplikacija koje se ne mogu deinstalirati. Xiaomi navodi da je tečnost sistema poboljšana do 60%, a i aplikacije trećih strana navodno će ponuditi poboljšane performanse i efikasnost.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox