Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Na WhatsApp navodno stiže velika promjena

WhatsApp je aplikacija na kojoj Meta konstantno radi i dodaje joj nove funkcije. Jedna takva navodno bi uskoro mogla stići i radilo bi se o poprilično velikoj promjeni, odnosno novini. O čemu je riječ?

Glasovni chat nije novi koncept, a poprilično je popularan postao zahvaljujući uslugama kao što su Discord itd. Prema najnovijim informacijama koje prenosi WaBetaInfo, WhatsApp testira glasovni chat na svojoj platformi.

WaBetaInfo je do ovog saznanja došao na osnovu najnovije beta verzije WhatsApp-a. Naime, u kodu za aplikaciju otkriveni su tragovi i elementi koji nagovještavaju funkciju glasovnog chata. Ova funkcija će biti dostupna unutar grupnih chatova.

Na fotografiji primjećujemo da na gornjoj traci u kojoj se nalazi naziv grupe stoji i nova ikona za glasovni chat, umjesto ikone za poziv.

Ova je funkcija u fazi razvoja, tako da trenutno nema konkretne potvrde o tome kada bi ona mogla početi stizati na uređaje širom svijeta. Međutim, ako ste zainteresovani da budete među prvim korisnicima koji će isprobati novu verziju WhatsApp-a sa novom funkcijom, možete pristupiti beta grupi i tako prije svih iskustiti sve ono što će sa sobom novo donijeti nova verzija WhatsApp-a.

Početkom mjeseca WaBetaInfo je prenio da će WhatsApp uskoro omogućiti da utišate (mutirate) pozive s nepoznatih brojeva, ali će se oni nastaviti prikazivati na listi poziva i u obavještenjima.

Otkako je uveo Communitites, otvorena su bila vrata za neželjene pozive s nepoznatih brojeva. Ova poprilično frustrirajuća stvar napokon je prepoznata kao takva u WhatsAppu, pa su iz ove kompanije odlučili korisnicima pomoći u tom smislu.

Centralna.ba