Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Nasljednik Nintendo Switcha, što očekujete?

Nakon šest godina, Nintendo Switch se smatra jednom od najboljih igraćih konzola svih vremena. Kad je konzola prvi put lansirana, njezin ključni prodajni argument bio je besprijekorno igranje igara kod kuće ili u pokretu, što je predstavljalo revoluciju u igraćoj industriji. To je bio preokret za Nintendo nakon lošeg performansa njihovog prethodnog uređaja, Wii U, koji je podbacio diljem svijeta. Za razliku od Nintendo DS i 3DS prijenosnih konzola, koje su se često ažurirale s novim hardverskim inačicama, Nintendo Switch je ostao relativno nepromijenjen u smislu hardvera tijekom svog životnog ciklusa. Posljednih dana počele su kružiti glasine o novom čipu na kojem će raditi Switch 2, navodno će raditi na novom dosta moćnijem procesoru Orin T239 Tegra SoC koji će moguće po performansama parirati Play Stationu 4 I Xbox One-u, za razliku od prethodnog NVIDIA Tegra X1 SoC,kojega smo mogli naći u NVIDIA

Sudeći prema navedenom možemo igranje u 4k rezoluciji sa 60fps-a u docked modu pomoću upscaling softwera koji je danas prisutan u mnogim igrama.

Očekuje se da će nova konzola biti backwards compatible, time prateći trend Sony-a i Microsofta koji su dosta uložili da im PS5 I Xbox Series X/S budu kompatibilni sa prethodnom generacijom. S obzirom sa je Switch prodao približno oko milijardu primjeraka igrica od svog izlaska 2017, mislim da bi I oni trebali slijediti ovaj primjer.

Pored navedenog navodimo još nekoliko stvari koji se očekuju da bi Switch 2 možda trebao imati

Poboljšana verzija kontrolera

Joy-Con kontroleri su jedna od najinovativnijih ideja Nintenda, odvojivi kontroleri koji naglašavaju duh dijeljenja koji je pomogao da se Switch pretvori u blockbuster uređaj. Mada dizajn ima nekolicinu mana pogotovo ako imate velike ruke i podložni su problemu sa driftom analognih palica. Sljedeća Nintendo konzola mogla bi imati koristi od udobnijih kontrolera.

Srećom, Nintendo ne mora previše daleko tražiti kako bi dobio ideju što bi radilo na ovom polju. Proizvođači treće strane poput Hori nude širok raspon Joy-Con kontrolera s ​​više tradicionalnim dizajnom, koji su službeno licencirani, a posuđivanje nekih ideja iz ove knjige trikova učinilo bi dugotrajne gaming sesije na Switchu 2 toliko ugodnijima.

NvME SSD

Kada je prvi put lansiran, izbor opcija za pohranu Switcha bio je jednostavan, ali pouzdan. 32GB interne memorije koja se mogla proširiti microSD karticom značilo je da je bilo dovoljno prostora za nekoliko indie naslova i igara prvih strana, ali od tada su se vremena promijenila. S obzirom da su igre sve zahtjevnije i nove konzole naglašavaju prednosti SSD pohrane, potrebno je modernije rješenje da bi se držalo korak s konkurencijom.

NvME SSD diskovi danas su mnogo uobičajeniji i dostupniji u usporedbi s prije nekoliko godina, a čak i ako Nintendo odluči koristiti manji pogon za svoju sljedeću konzolu, to bi i dalje bio korak naprijed u brzini pristupa igrama. Dodatni kapacitet za pohranu će uvijek biti potreban, a ako Nintendo slijedi Sonyjeve korake dopuštajući nadogradnju od strane prvih ili trećih strana, istovremeno će osigurati svoj Switch nasljednik za budućnost.

Unaprijeđene mogućnosti snimanja igre

U usporedbi s PlayStationom ili Xboxom, opcije snimanja igre na Switchu su ozbiljno ograničene. Snimanje zaslona je lako dostupno, ali ako želite snimiti video igru ​​duži od 30 sekundi, tada će vam trebati uložiti u karticu za snimanje. Postoji prilika za Nintendo da ponudi puno snažniji skup opcija za snimanje za svoju sljedeću konzolu – posebno ako se čini da je popustio poznatom stavu prema YouTubeu – jer što više ljudi vidi vaš proizvod, to je bolje. Istovremeno, integrirani pristupi za emitiranje igara također bi bili dobar potez, omogućavajući streamerima da lakše emitiraju svoje avanture u raznim Nintendo naslovima.

U nedavnom intervjuu za Daily Mail, predsjednik Nintenda za Americu Doug Bowser izjavio da je ciklus Switcha daleko od završenog, i da se očekuje snažan niz novih igara, kod kojih najviše paze da su zabavne i ugodne nego da su grafički nabrijane.

Bajtbox