Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Ne, ovaj Galaxy nema 16 GB RAM-a…

Barem ne stvarnih. O čemu se radi?

Pa jednostavno u pitanju je čisti marketinški trik.

Za svakog proizvođača bilo koje robe i usluge dobar marketing i reklama igraju najvažniju ulogu u tome koliko će biti uspješna prodaja njihovih proizvoda. Glavni zadatak je svakako istaknuti ključne značajke uređaja i tako ih učiniti privlačnim ciljanoj publici. Nažalost često smo izloženi raznim marketinškim trikovima i „prljavim“ metodama kako bi kompanije prodale svoj proizvod.

Najnoviji primjer toga je Samsung sa svojim Galaxy A24 uređajem. Upravo je krenula procedura lansiranja ovog mobitela na tržište Malezije, i kako su naveli na reklami, za samo 999RM (oko 205 €) nude uređaj od čak 16 GB RAM-a!

Svatko tko imalo prati tehnologiju zna da to nije moguće u ovom cjenovnom rangu.

Na panelu je to istaknuto velikim slovima, no malo se bolje „unesete“ u cijelu priču i na službenoj stranici proizvođača stignete do istine. Prema onome što tamo nađete kažu da telefon ima stvarnih 8 GB RAM-a sa mogućnošću proširenja na 16 GB koristeći alat RAM Plus. Naravno, radi se o virtualnoj radnoj memoriji koju možete dodati tako što ćete određenu količinu „otkinuti“ od interne memorije.

Dakle, ide se na to da će većina potencijalnih kupaca vidjeti reklame pretpostavljajući da će ih mali postotak ići dalje istraživati specifikacije.

S pozitivne strane (krije li se i ovdje neki trik?) ovaj bi uređaj trebao dobiti sigurnosne zakrpe sljedećih 5 godina, zatim barem 4 godine nadogradnje Android sustava i dvije godine garancije. Od ostalih specifikacija tu su 6.5 inčni AMOLED zaslon sa stopom osvježavanja od 90 Hz, procesor MediaTek Helio G99, baterija kapaciteta od 5000 mAh, tri stražnje kamere od kojih je glavna od 50 MP sa optičkom stabilizacijom, 5 MP ultra-široka, 2 MP makro i prednja kamera od 13 MP.

IZVOR

Bajtbox