Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Netflix najavljuje suradnju s direktorom Halo Infinite-a za stvaranje nove igre

Joseph Staten, dugogodišnji pisac tvrtke Bungie i bivši lider za Halo Infinite, napustio je Microsoft početkom ovog mjeseca, a nedavno je objavljeno da će se pridružiti Netflixu.

Staten je imao dugogodišnje iskustvo na Halo serijalu, obavljajući različite uloge, uključujući glasovni rad, pisanje i režiju. Također je radio kao direktor priče na igri Destiny, a nakon napuštanja tvrtke Bungie prešao je u Microsoft kao kreativni direktor za mnoge igre. Nekoliko njegovih projekata u Microsoftu uključuje Sunset Overdrive, Quantum Break, Crackdown 3 i Microsoft Flight Simulator.

Staten je na Twitteru napisao da nema ništa što više voli u svom radnom životu od suradnje s drugima na stvaranju svjetova punih ikoničnih likova, dubokih misterija i beskrajnih avantura. Uzbuđeno je objavio da se pridružio Netflix Gamesu kao kreativni direktor za potpuno novu AAA igru na više platformi.

Kada je Netflix započeo razvoj igara 2021. godine, primarni fokus im je bio na mobilnim igrama. No u studenom 2022., objavili su želju za stvaranjem AAA PC igre koja se čini kao da će biti live-service pucačina. Sigurno je reći da Staten ima dosta iskustva u vođenju takvih projekata.

Bajtbox