Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Nevjerovatan broj – Xiaomi otkrio broj svih prodatih Redmi Note modela do danas

Kompanija Xiaomi jučer je u Kini predstavila novog, najjačeg člana Redmi Note 12 serije. Predstavljen je Redmi Note 12 Turbo. Tokom predstavljanja ovog telefona iz kineske kompanije su otkrili koliko su do sada prodali Redmi Note modela.

Xiaomijeva Redmi Note serija jedna je od najpopularnijih na svijetu. Telefoni iz ove serije obično slove kao oni koji daju odličan omjer uloženo-dobiveno, a izuzetno su popularni i na našim prostorima.

Početkom posljednjeg mjeseca prošle godine iz Xiaomija su otkrili da su do tada prodali preko 300 miliona primjeraka Redmi Note modela. Gotovo četiri mjeseca kasnije, iz kineske kompanije su otkrili nove detalje o prodaji ove serije od predstavljanja pa do danas.

Naime, Xiaomi je jučer otkrio da je prodaja Redmi Note serija premašila broj od 320 miliona širom svijeta. To znači da je kompanija u otprilike četiri mjeseca prodala oko 20 miliona primjeraka Redmi Note modela.

Također, iz Xiaomija su se pohvalili da je Redmi Note 11 bio jedan od 10 najprodavanijih pametnih telefona širom svijeta u 2022. godini. Prema Canalysu, Xiaomi je prošle godine uspio prodati 18 miliona primjeraka Redmi Note 11 modela širom svijeta.

Ipak, iako se cifra čini visokom, ukupne isporuke Redmi Note modela su u padu u posljednjih nekoliko kvartala. Iako je Xiaomi poprilično proširio lepezu telefona unutar Redmi Note serija posljednjih godina, ipak još ne može dostići prodajne rekorde nekih ranijih Redmi Note serija. Treba uzeti u obzir i globalnu ekonomsku situaciju u posljednje dvije-tri godine. Generalno je zabilježen pad prodaje telefona širom svijeta zbog takve situacije.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox