Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Nintendo pobjeda: Gary Bowser pušten na uvjetnu slobodu i mora plaćati odštetu

Muškarac koji je sudjelovao u prodaji čipova za hakiranje Nintendo Switch uređaja osuđen je na tri godine zatvora, no pušten je ranije. Međutim, kao dio nagodbe s tvrtkom vrijedne 10 milijuna dolara, morat će platiti Nintendo-u dio svojih prihoda svaki mjesec u vrlo dugom razdoblju.

Kanađanin Gary Bowser, 53-godišnjak koji je u intervjuu objavio da je ranije pušten iz savezne zatvorske ustanove u Seattleu, tvrdi da je to bilo zbog njegove dobi i zdravstvenog stanja. Uskoro će se vratiti u područje Toronta. Međutim, Bowser je naglasio da će morati platiti odštetu od 10 milijuna dolara Nintendu sukladno svom sporazumu o priznanju krivnje. Prema njegovom sporazumu, tvrtka može uzeti najviše između 25 i 30 posto njegovog mjesečnog bruto dohotka. Bowser ima još šest mjeseci prije nego što mora početi plaćati.

Jedan od tri člana Xecuter tima, Gary Bowser, uhićen je u listopadu 2020. u Dominikanskoj Republici zbog razvijanja i prodaje uređaja za hakiranje igraćih konzola, uključujući Nintendo Switch. U studenom 2021. priznao je krivnju za savezne kaznene optužbe, priznavši da je prodavao alate za hakiranje Nintendo Switch konzola, što su njegovi kupci koristili za besplatno preuzimanje igara.

U prosincu 2021. godine, Gary Bowser je pristao platiti 10 milijuna dolara Nintendu kako bi riješio tužbu koju je tvrtka podnijela protiv njega. Prema njegovoj kaznenoj presudi, Bowser bi trebao platiti i novčanu kaznu od 4,5 milijuna dolara, ali budući da se vraća u Kanadu, malo je vjerojatno da će morati platiti tu kaznu.

Vrlo je malo vjerojatno da će Nintendo ikada primiti cijeli iznos novca. Gary Bowser izjavio je da je do sada Nintendu uplatio samo 175 dolara od novca koji je zaradio radeći u zatvorskoj knjižnici i kuhinji.

Bajtbox