Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Nintendo udara sve po redu! Nepotrebno suspendiraju čak i Twitch kanale

Nintendo je u velikoj panici. Njihova najnovija igra Zelda: Tears of the Kingdom procurila je znatno prije službenog izlaska u petak, što je natjeralo kompaniju da nemilosrdno šalje tužbe za kršenje autorskih prava , ponajviše GitHubu, za hosting source koda koji koriste emulatori poput Yuzua. Otišli su toliko daleko da je Nintendo greškom izdao zahtjev za uklanjanje zbog potpuno legitimne snimke previewa igre, što je rezultiralo privremenom zabranom poznatog kanala na Twitchu.

Poznata streamerica Alanah Pearce jučer je objavila da je njezin Twitch račun suspendiran usred streama jer je reagirala na snimke previewa koje je odobrio Nintendo i koje pripadaju SkillUpu. Pod pojmom “odobren od strane Nintendo-a”, mislimo da je snimku legitimno snimio Skill Up tijekom događaja koji je organizirao Nintendo, a koji je Nintendo organizirao kako bi promovirao ovu igru ​​koju je razvio…. pa Nintendo.

Pearce je “reagirala” na video Skill Up-a kada je njezin stream naglo prekinut. Kao što je sama istaknula u svom sljedećem Youtube videu o situaciji, vjerojatno je Nintendo izdao takozvani DMCA report (prijavu o kršenju autorskih prava) prije nego što su primijetili da se radi o streamu videozapisa odobrenih snimaka. (Kao što jedan pametni komentator primjećuje u videu: “Mislili ste da reagirate na Nintendo, ali Nintendo je zapravo reagirao na vas”.)

Iako je njen kanal vraćen u funkciju, situacija naglašava koliko je Nintendo uporan u rješavanju curenja svega o ovoj nadolazećoj igri. Ipak je prekasno: ne treba previše kopati da bi se pronašlo mnoštvo leakanih informacija i snimaka iz igre, a da ne spominjemo da sama igra kruži piratskim stranicama više od tjedan dana.

Prerani leak igre izazvao je kaos u zajednici moddera, koja je unatoč pokušaju eliminiranja rasprava i materijala vezanih uz igru ​​prije njezinog službenog izdanja, još uvijek izazvala snažan bijes Nintenda. To je rezultiralo prekidom razvoja Skylinea, emulatora Nintendo Switcha temeljenog na Androidu. 

IZVOR


Bajtbox