Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Novi iPhone sa starim čipom – Ovo su specifikacije i moguća cijena iPhonea 14 Max!

Na jesen ove godine trebala bi biti predstavljena iPhone 14 serija. Međutim, Apple se već suočava s nekim problemima u proizvodnji, no nadamo se da će američka kompanija ove probleme zaobići i donijeti iPhone 14 seriju kada je i planirana. Četiri modela bit će članovi ove serije. iPhone 13 mini dobit će zamjenu u vidu iPhonea 14 Max, koji će stići kao jeftinija verzija velikog iPhonea. Kakve će specifikacije ponuditi ovaj telefon i koju cijenu?

Apple je dvije godine predstavljao Mini inačicu u okviru iPhone 12 i iPhone 13 serija. Međutim, kako je prodaja ovih telefona bila daleko ispod očekivanja, Apple je odlučio ove godine izbaciti Mini inačicu i umjesto njega će predstaviti iPhone 14 Max.

O ovom telefonu do sada nismo čuli mnogo detalja, osim da će imati istu veličinu ekrana kao i iPhone 14 Pro Max. Sada je leaker Shadow Leak prenio detalje o ovom telefonu.

iPhone 13 Pro Max

Tako on navodi da će iPhone 14 Max stići sa OLED ekranom dijagonale 6,68“, rezolucije 2248 x 1284 piksela. Gustoća piksela bit će 458 ppi, dok će stopa osvježavanja ekrana navodno biti 90 Hz. Iako su se mnogi nadali da će ove godine Apple sve modele isporučiti sa 120 Hz OLED ekranima, čini se da se to neće desiti. U skladu s ovim, očekivati je i da iPhone 14 stigne sa 90 Hz ekranom.

Nadalje, on prenosi da će telefon biti pogonjen A15 Bionic čipom, uparenim sa 6 GB LDDR4X RAM memorije i 128 GB, odnosno 256 GB interne memorije. Dakle, čini se da će telefon biti isporučen sa istim čipom kao i prošlogodišnja iPhone 13 serija, što je velika promjena u politici Applea na ovom polju.

Na zadnjoj strani iPhone 14 Max navodno će imati dvije kamere sa senzorima od po 12 MP.

Iako je do predstavljanja iPhone 14 serije ostalo mnogo vremena, ovaj leaker je podijelio i cijenu iPhonea 14 Max. Tako on navodi da će verzija telefona 6/128 GB koštati 899 dolara.

Naravno, napomenut ćemo da ove informacije moramo uzeti s određenom dozom rezerve, s obzirom na to da je do predstavljanja iPhone 14 serije ostalo još mnogo vremena.

Bajtbox