Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

OnePlus prema novog super mid-rangera!

OnePlus je 2021. godine predstavio OnePlus Nord 2, dok je prošle godine predstavljen OnePlus Nord 2T. Nije tajna da se kineska kompanija sprema za predstavljanje OnePlus 3 telefona, a sada o njemu saznajemo još neke detalje.

OnePlus Nord 3 vrlo brzo bi trebao biti predstavljen u Indiji. Sada je ovaj telefon osvanuo na Geekbenchu, gdje su otkrivene neke informacije o njemu.

Telefon s brojem modela OnePlus CPH2491 na Geekbenchu se pojavio sa MediaTek Dimensity 9000 čipom, koji je uparen sa 16 GB radne memorije (RAM-a).

Nord 3 vrti Android 13. Postigao je 1552 bodova u testu s jednom jezgrom i 4253 bodova u testu s više jezgri.

OnePlus Nord 2T

Nažalost, Geekbench nije otkrio više detalja o ovom uređaju, ali ranije smo saznali neke. Tako će ovaj telefon navodno stići sa 6,74-inčnim OLED ekranom sa stopom osvježavanja od 120 Hz.

Ispod poklopca telefona bit će smještena baterija kapaciteta 5000 mAh s podrškom za brzo punjenje od 80 W.

Ovaj će telefon zapravo biti rebrendirani OnePlus Ace 2V, koji je predstavljen u Kini, a jedina razlika bit će u glavnom senzoru kamere. Tako se prenosi da će OnePlus Nord 3 navodno stići sa glavnim senzorom od 50 MP, umjesto 64 MP koliko ima Ace 2V. Nord 3 će, pored gore glavnog senzora od 50 MP, nazad imati ultraširoki senzor od 8 MP i makro senzor od 2 MP.

Očekivati je da kompanija OnePlus u što kraćem vremenskom periodu objavi datum predstavljanja OnePlus Nord 3 telefona. On će najprije stići u Indiju, a potom vjerovatno i u ostatak svijeta.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox