Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Oppo je predstavio 240 W brzo punjenje

Mogućnosti brzog punjenja pametnih telefona konstantno se povećavaju iz godine u godinu. Prije samo nekoliko godina 30 W punjenje se nazivalo super brzim, a sada je brzo punjenje od 100 W+ postalo norma za mnoge marke pametnih telefona. Međutim, u nedavnoj najavi, OPPO je predstavio neku vrhunsku tehnologiju koja je, iskreno, prilično zapanjujuća.

150 W SuperVOOC

Na Mobile World Congressu 2022, OPPO je izašao na pozornicu kako bi predstavio svoju najnoviju tehnologiju brzog punjenja od 150 W. Marka je izjavila da će novo punjenje SuperVOOC od 150 W biti potpomognuto OPPO-ovim Battery Health Engineom i da će doći zajedno s njihovim isključivo prilagođenim 6C baterijama. Brzi punjač od 150 W moći će jednostavno napuniti 50% baterije od 4500 mAh za samo 5 minuta, dok će punih 100% biti potrebno oko 15 minuta.

Zdravlje baterije

Uz povećanu brzinu punjenja, tvrtka navodi da su također učinili baterije sigurnijima i dramatično povećali njihov životni vijek do 1600 ciklusa punjenja od 0-100 posto uz gubitak od samo 20% zdravlja baterije. OPPO je najavio da će Battery Health Engine od ovog trenutka postati glavna komponenta nadolazećih OPPO i OnePlus uređaja. Za one koji ne znaju, OPPO je već predstavio Battery Health Engine u svojim pametnim telefonima Find X5 i Find X5 Pro. Tehnologija punjenja SuperVOOC od 150 W najprije će se lansirati s nadolazećim OnePlus uređajem koji bi trebao biti lansiran u drugom tromjesečju 2022.

240 W SuperVOOC

No, to nije sve, jer nam je tvrtka također dala uvid u njihovu nadolazeću tehnologiju brzog punjenja od 240 W koja je sposobna napuniti bateriju od 4500 mAh do polovice kapaciteta za samo 3 minute i 29 sekundi i potrebno joj je samo 9 minuta da bi se napunila do 100%. Tehnologija još uvijek nije spremna za komercijalizaciju jer tvrtka još uvijek radi na daljnjem poliranju kako bi ponudila bolje trajanje baterije.

Bajtbox