Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Oslobodite punu snagu 4K na svom OLED TV ekranu

Kako tehnologija napreduje tako i naša očekivanja od televizora postaju veća. Danas želimo iskusiti vizuelni kvalitet koji nas doslovno ostavlja bez daha. Samsung je ovu potrebu svojih kupaca prepoznao i s najnovijom serijom OLED TV ekrana ispunio je želju velikog broja svojih potrošača. 

Vrhunska elegancija

OLED tehnologija je revolucionarna na mnogo načina, pružajući izuzetan nivo kvaliteta slike koji do sada nismo mogli zamisliti. Svaki piksel na OLED ekranu je samosvijetleći, što znači da može neovisno emitovati svjetlost ili je potpuno isključiti. Ovo rezultira savršenom kontrolom nad crnom bojom i nevjerovatnim kontrastom, stvarajući sliku koja je bogata dubinom i detaljima.

Kada spojite OLED tehnologiju sa 4K rezolucijom, dobit ćete iskustvo gledanja koje nadmašuje sve prethodne standarde. 4K rezolucija donosi četiri puta više piksela od standardne Full HD rezolucije, što znači da su svi detalji prikazani na ekranu nevjerovatno oštri i živopisni. Bez obzira na to gledate li najnoviji blockbuster film, omiljenu seriju ili igrate videoigre, svaki sadržaj oživjet će na vašem OLED TV ekranu. 

Jedinstveni Samsung OLED TV pruža duboku crnu, čistu bijelu i pune nijanse živahnih boja. S vrhunskim samoosvjetljujućim pikselima koje pokreće Quantum Dot, možete uživati u preciznijoj, čistijoj i svjetlijoj slici nego ikada prije. Uz ove televizore imat ćete veličanstven doživljaj gledanja sa svakim pikselom koji reaguje i stvara svjetlije bijele i tamnije crne nijanse. 

Dizajn je također jedna od važnijih karakteristika OLED televizora, a Samsung se tu pobrinuo da on bude vrhunski i elegantan. Tanak okvir i tanak profil daju mu savremeni izgled koji će se uklopiti u bilo koji prostor. 

Moćni procesor kojeg pokreće AI pretvara obično u izvanredno pretvaranjem svakog sadržaja u 4K. Uz inovativnu 4K 144Hz funkciju na TV ekranu, Samsung OLED TV pruža vrhunske performanse čime stvara konstantno oštre slike. Laserski tanak dizajn OLED TV-a, koji je stručno izrađen da izgleda lijepo iz bilo kojeg ugla će vas zadiviti, a oslobađanje od nereda također je lako uz One Connect kutiju i One Connect kabal, koji uljepšavaju vaš prostor kao nikada prije. 

Osim izvanrednog kvaliteta slike, Samsung OLED TV S95B dolazi i s inteligentnim karakteristikama. Zahvaljujući Samsung Smart TV platformi, možete uživati u mnoštvu streaming usluga, pregledavati internet ili pristupiti svojim omiljenim aplikacijama. Uz podršku Wi-Fi i Bluetooth tehnologija, povezivanje s drugim uređajima postaje jednostavno i praktično.

Napredne tehnologije

Samsung OLED Neural Kvantni procesor 4K stvara najbolji doživljaj. Njegovo perceptivno mapiranje boja i OLED pojačivač osvjetljenja pružaju osvjetljenje, boju, kontraste i detalje bez premca. Briljantna 4K AI Upscaling tehnologija koju upotpunjuje 20 neuronskih mreža će se pobrinuti da osjetite snagu 4K.

OLED linija za 2023. godinu dolazi s obiljem naprednih tehnologija kao što je Quantum Dot. Nova linija Samsung OLED televizora donosi neuporedivo tamnu crnu, čistu bijelu i pune nijanse živih boja. Neural Quantum 4K procesor dopunjava glavne prednosti OLED tehnologije, poboljšavajući svjetlinu, boje, kontraste i detalje. Tehnologija 4K AI Upscaling osigurava da iskusite snagu 4K u njenom punom sjaju. Također, po prvi put u OLED TV-u, Samsung OLED televizori dolaze s AMD-ovim FreeSync Premium Pro certifikatom za vrhunsko iskustvo igranja. Za impresivan doživljaj, televizori bi trebalo da imaju snažan zvuk koji odgovara bogatim bojama i detaljima. Uz Dolby Atmos® tehnologiju svaki zvuk bit će jasan i stvaran, a svaki detalj prikazan sa neuporedivom jasnoćom i dubinom.

Da su najbolji za kupovinu dokaz je i nagrada „Best buy“ koju su ovi televizori dobili za prošlu godinu.

Više informacija o nagradi „Best buy“ možete pronaći na https://www.expertreviews.co.uk/samsung/1418219/samsung-s90c-review

(Sponzorirani članak)

Bajtbox