Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Otkriveni prvi detalji o specifikacijama Galaxy S23 FE telefona

Samsung je početkom mjeseca predstavio Galaxy S23 seriju. U danima prije predstavljanja ove serije nagađalo se da bi južnokorejska kompanija na istom događaju mogla predstaviti i Galaxy S23 FE, ali to se ipak nije desilo. Ovaj telefon vjerovatno će stići u drugom kvartalu ove godine, a danas o specifikacijama ovog telefona saznajemo prve detalje.

Samsung Galaxy S23 FE stići će zapravo kao nasljednik Samsung Galaxy S21 FE telefona jer S22 FE nije predstavljen.

Prema najnovijim informacijama, nadolazeći Galaxy S23 FE bit će pogonjen Qualcommovim Snapdragon 8+ Gen 1 čipom. Ovo je, u neku ruku, i očekivano s obzirom na to da nije bilo realno zamisliti da FE, koji će stići s nižom cijenom od Galaxy S23 telefona, stigne sa istim čipom.

No, Snapdragon 8+ Gen 1 je itekako sposoban čip, tako da eventualni kupci ovog telefona ne bi trebali imati brigu u tom smislu.

Pored toga, prenosi se da će telefon stići sa Super AMOLED ekranom sa stopom osvježavanja od 120 Hz. Nažalost, ostali detalji o ovom telefonu trenutno nisu poznati, ali očekivati je da te informacije saznamo u naredno vrijeme.

FE ili Fan Edition, Samsungove su pristupačnije verzije telefona iz Galaxy S serija. Do sada smo imali priliku vidjeti dva FE modela i to Galaxy S20 FE i Galaxy S21 FE, dok prošle godine nije stigao Galaxy S22 FE. Nadolazeći Galaxy S23 FE stići će na neki način kao zamjena za Galaxy A74, kojega ove godine vjerovatno neće biti. On bi se tako zapravo mogao pozicionirati između Galaxy S23 i Galaxy A54 telefona.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox